DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Villeneuve: Vettel helyett szívesebben hallgattam volna meg Alonso véleményét

A Ferrari F1-es történelmének legrosszabb szezonját éli meg 2020-ban, Jacques Villeneuve pedig azon a véleményen van, hogy ez a szezon így teljesen értelmetlen az olaszok számára.

Spában abszolút mélypontra ért a Ferrari, miután egyetlen pontot sem tudtak szerezni a Belga Nagydíjon, pedig mindkét autójuk beért a célba. Az is sokatmondó tény, hogy az Alfa Romeo-s Kimi Raikkönen is előrébb végzett, mint a két piros autó.

„Egy ilyen esztendő egyértelműen csalódás. Valami nincs rendjén a Ferrarinál és egy ehhez hasonló szezon teljesen értelmetlen számukra. Csak stresszt, idegességet és nyughatatlanságot okoz az embereknek, akik lehet, hogy el is mennek majd emiatt.”



Bár Mattia Binotto, Charles Leclerc és Sebastian Vettel meglepően higgadtan kommunikálták le a kialakult szituációt, Jacques Villeneuve szívesebben hallgatta volna meg egy szókimondóbb pilóta véleményét a Ferrari hétvégi teljesítményével kapcsolatban.

„Alonso majd később megköszöni az ülését Ricciardónak, ami pedig a Ferrarit illeti… Nos, szívesebben hallgattam volna meg, hogy például Vettel helyett Alonso mit mond, miután kiszáll az autóból egy ilyen versenyt követően” – mondta Villeneuve a Sky Sports Italiának.

Ezután rátért arra is, miért tartozik majd köszönettel a spanyol a Renault—tól távozó Daniel Ricciardónak: „A tavalyi évet Ricciardo egyértelműen elvesztegette, miután nehéz napokat élt meg a csapattal. Most viszont a McLarenhez megy, ami nagyjából egy szint a Renault-val. Itt már felépített valamit, ott majd kezdheti elölről” – szólt oda az ausztrálnak is a kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: