DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Brawn: Hamilton jobb, mint bármikor, Sainz már ideges

A futamgyőztes és a Renault teljesítményét dicséri a Formula-1 vezető alakja, a Ferrari spái produkcióját viszont borzasztónak nevezi: Carlos Sainz már biztosan ideges jövő évi kilátásait illetően.

A Belga Nagydíjat követően is megírta menetrendszerű véleménycikkét a Formula-1 sportfőnöke, Ross Brawn. A szakember Lewis Hamiltont és a Renault versenyképességét magasztalta, bár a francia csapat kapcsán hozzátette, a teljesítmény nagyon pályafüggő – ellentétben a folyamatosan remeklő Mercedes-sztáréval.



„Kifogyok a szuperlatívuszokból, melyekkel Lewis idei formáját tudom jellemezni. A Mercedes-pilóta újabb példás teljesítményt nyújtott attól a pillanattól fogva, hogy megérkezett Spába és pénteken a pályára gurult, addig, amikor meglátta a kockás zászlót vasárnap délután. A leglátványosabb Hamilton kapcsán ebben a szezonban a könyörtelen kiegyensúlyozottsága. Jobban vezet, mint bármikor, és hétvégéről hétvégére képes rá. A zsenialitása sűrűn megvillan, most például az időmérős köre során” – írta az F1 sportfőnöke.

Kiemelten foglalkozott a maranellóiakkal is, mint a hétvége legnegatívabb szereplőivel. „A Ferrari sebessége Spában borzasztó volt” alcímmel arról írt, hogy az olaszok képtelenek voltak kiismerni a gumikat Spában, ekkora fokú lemaradás ugyanis nem származhat kizárólag a motorból. „1,3 másodpercet nem lehet elveszíteni egyik évről a másikra csak ezen a területen” – fogalmazott az egykor Ferrari technikai igazgatójaként dolgozó Brawn.

Nem tudott elmenni szó nélkül amellett sem, hogy a Ferrari 2021-es igazolását, Carlos Sainzt mennyire frusztrálhatja a csapat idei szenvedése. A spanyolnak a McLarennél sincsen egyszerű szezonja – Belgiumban már a rajt előtt utolérte egy műszaki hiba –, jelen állás szerint azonban a wokingi istálló jobb választásnak tűnik, mint a maranellói. A karosszériaszabályok miatt a következő szezonban nem várható nagy előrelépés a csapatoktól.

„Carlos Sainz nem igazán szerencsés Belgiumban mostanában, és ismét a rövidebbet húzta, mivel egy erőforrásprobléma a kipufogó meghibásodásához vezetett, ami megakadályozta, hogy elrajtoljon. Nehéz év volt ez számára, de nagyon pozitív srác. Erős karakter, a pályafutása pedig eddig egyáltalán nem volt könnyű menet. Mindig sokra tartottam, remek versenyző, aki kezelni tudja a helyzetet. De ami álomigazolásnak tűnt a Ferrarihoz, most már nem fest túl jól. Elkerülhetetlen, hogy ő is ideges legyen a jövő évi kilátásokat illetően” – fogalmazott Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: