DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Nem csak a motor a gond a Ferrarinál

Ross Brawn szerint csak a motor miatt nem lehet ennyit veszteni, más volt a gond, azt kijavíthatják - Carlos Sainz viszont aggódhat a 2021-es szezonja miatt...

Ross Brawn, a Formula-1 motorsport-igazgatója sem tud túl sok pozitívumot mondani volt csapatáról, a Ferrariról - az elképesztően mélyre süllyedő maranellóiak nagyon régen szerepeltek önerőből ennyire gyengén, mint most a Belga Nagydíjon és az előjelek alapján a hazai futamukon, Monzában is hasonló várható tőlük. Brawn szerint viszont ez annyira nem egyszerű, mint gondoljuk...

"Voltam már olyan helyzetben, mint amilyenben a Ferrari volt Spában: nem tudjuk használni a gumikat, nem megfelelő a hőmérséklet, így a teljesítmény visszaesése elég drámaira sikerül. Függetlenül attól, hogy az emberek mit mondanak a technikai tisztázás utáni motorjukról, csak és kizárólag emiatt senki nem veszít 1,3 másodpercet körönként" - írta szokásos futamösszegzőjében Brawn a Formula-1 hivatalos weboldalán.

jahj



"Egyszerűen nem tudták megfelelő hőmérsékletre hozni a gumikat: igazából a hűvös spái időjárás sem segítette őket. Amikor ez történik, akkor szörnyűnek tűnik a teljesítmény visszaesése. Szerintem ha ezt átlépik és ismét működtetni tudják az abroncsokat, akkor hirtelen a teljesítmény is visszatér majd. Ettől még nem fognak futamot nyerni, de tisztességesen helytállhatnak" - magyarázta véleményét.

Brawn végül kitért Carlos Sainzra is: "Álomlépésnek tűnt számára az, hogy a Ferrarihoz igazolhat jövőre, de ez most már nem tűnik olyan jónak és mindenképpen idegesnek kell most lennie a következő évével kapcsolatban."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: