DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hazaküldték és megbüntették a holland rajongókat

Egy nagyobb csoport Verstappen-rajongó próbált meg bejutni a Belga Nagydíj helyszínére, a hatóságok azonban ezt megakadályozták, sőt, meg is büntették a fegyelmezetlenkedőket.

2020-ban eddig minden egyes nagydíj zárt kapuk mögött zajlott, nincs ez másképp ezen a hétvégén sem, Belgiumban. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a holland szurkolók elfoglalták Spa-Francorchamps-t, a lelátó csak úgy izzott a narancssárga rajongók tömegétől, akik Max Verstappen sikeréért szurkoltak.

Idén ezt a képet a járványhelyzet miatt biztosan nem láthatjuk, ugyanis egyáltalán nem engednek be nézőt a pálya teljes területére, szigorú zár alatt van ezekben a napokban a környék. Az eddigi hírek szerint azonban egy nagy csapat holland szurkoló kockáztatott és megpróbált bejutni a pályát övező lelátókra, ám nem jártak sikerrel.

A futamot megrendezik, nézők azonban nem jöhetnek be a pálya területére


Az Algemeen Dagblad című lap szerint a belga rendőröknek egy teljes busznyi holland szurkolót kellett visszaküldeniük Hollandiába, ráadásul a szabályok megszegése miatt (mivel valóban megpróbáltak bejutni a pálya területére pénteken), még 350 eurós büntetést is kiróttak a fegyelmezetlen Verstappen-rajongókra.

A pénteki edzésnapot éppen a fiatal holland zárta az élen, de reálisan nézve pontosan érzi Max Verstappen is, hogy amint a Mercedes igazán feltekeri majd az erőforrásait, onnantól rögtön újra az élre ugranak majd Hamiltonék.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: