DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Marko: Különös, hogy ekkorát fejlődött a Mercedes

Tavaly még a Ferrari erőforrását tartották a Red Bull háza táján meglepőnek, hogy egy év alatt mennyit fejlődött. Helmut Marko most a Mercedes istálló előrelépésén csodálkozott el.

Nem is kétséges, hogy 2020-ban a Mercedes rukkolt elő messze a leggyorsabb versenyautóval, ebben a remekbe szabott aerodinamikán kívül a kiemelkedően jó erőforrás is segíti a német gyári istállót. Pedig tavaly már úgy tűnt, hogy a Renault és a Honda közel utolérte, a Ferrari pedig meg is előzte a bajnoki címvédő istálló egységeit.

Aztán jött az austini botrány, az olaszok visszaestek és idén messze alulmúlják motorerőben a három riválist. A Mercedes azonban annyira kiemelkedően nagyot ugrott előre tavaly óta, hogy az már Dr. Helmut Marko számára is feltűnő. Ennek ellenére nem adják fel a bikák, a Honda gyárból is jönnek a biztató hírek.

A Hondával nem csinált rossz vásárt a Red Bull, de még mindig a Mercedes az etalon


„Papíron Spa és Monza olyan pályák, amik nem igazán fekszenek nekünk. Igazán meglepőnek hatott, hogy a tél folyamán a Mercedes ekkora hatalmas előrelépésre volt képes. Tavaly egyébként gyorsnak bizonyultunk Monzában és Spában is, de sajnos nem a versenyen, mivel Verstappennek mindkét helyszínen balesete volt, de az időmérőn látszott, hogy remek a tempója” – nyilatkozta a Red Bull főtanácsadója a Motorsport-total.com szakoldalnak.

„Ráadásul a következő helyszíneken fejlesztésekkel fogunk jelentkezni, amivel talán lassacskán sikerül elérni azt a gyorsaságot, amire elméletileg képesek lennénk a pályán. Ami a motort illeti, a Honda az idei évre már nem ígér teljesen új specifikációt, többé-kevésbé ugyanezzel az erőforrással fejezzük be az évet.”

„Az időmérős mód betiltása azonban vélhetően segíteni fog nekünk már a következő hétvégéken is. A következő évadra elég korlátozottak a lehetőségek az erőforrások fejlesztésére, de a Hondától szerencsére egészen pozitív jeleket kapunk eddig” – tekintett előre Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: