DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen: Nem számít, hogy jó vagyok Spában

Belgium nem titkoltan Kimi Raikkönen egyik kedvence, de múltbéli győzelmei vajmi keveset számítanak most, amikor az Alfa Romeo szenved. Helyette a kemény munka fontos, hangsúlyozta a finn. Csapattársának Michael Schumacher jut eszébe Spa-Francorchamps-ról.

Bár 2012-ben állt utoljára dobogón a Spa-Francorchamps-i pályán, a Belga Nagydíj a mai napig Kimi Raikkönen egyik legeredményesebb versenyeként ismert. A finn pilóta nem kevesebb, mint négy alkalommal nyert az Ardennekben 2004 és 2009 között – mindez azonban nem sokat számít egy olyan szezonban, amikor az Alfa Romeo Racing a mezőny leggyengébb csapatai közé esett vissza, a mezőny legtapasztaltabb tagja pedig hat nagydíj elteltével pont nélkül áll. Erre mutatott rá a versenyző:  

„Spa az egyik kedvenc versenypályám, ahol nagyon jól mentem a múltban. A korábbi eredmények azonban nagyon keveset számítanak a Formula-1-ben” – mondta Raikkönen az Alfa Romeo nagydíjelőzetese szerint. „Minden év egy külön sztori, nekünk pedig arra kell fókuszálnunk, hogy a képességeinkhez mérten legjobb munkát végezzük el. Keményen kell dolgoznunk, hogy ledolgozzuk a különbséget az előttünk levőhöz képest. Ehhez mindenkinek bele kell adnia a részét, az autóban és gyárban is.”



A másik nagy név, aki Spáról az F1-rajongók eszébe jut, Michael Schumacher, aki 1991-ben éppen ezen a napon, augusztus 25-én debütált a királykategória mezőnyében. Antonio Giovinazzi is a hétszeres világbajnokot idézte meg saját nyilatkozatában:

„Vannak pályák, amelyek a Formula-1-es történelem részei, Spa pedig határozottan egy közülük. Amikor felnőttem, a példaképem Michael Schumacher volt, aki különleges kapcsolatot ápolt ezzel a helyszínnel. Amikor először a pályára hajtunk pénteken, nem tudunk másra gondolni, mint erre a történelemre. Spa nagyszerű pálya vezetés szempontjából, tele kihívást jelentő kanyarokkal. A vonalvezetés hosszú, és meg kell tartani a jó ritmust a kör során” – mondta az Alfa Romeo eddigi két pontját jegyző olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: