DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Egyszerűen kib*szott lassúak vagyunk

Nem finomkodott a 70. Évfordulós Nagydíj időmérőjén utolsó helyre kvalifikáló Jégember, amikor az Alfa Romeo tempójáról beszélt. A csapattárs Antonio Giovinazzi szerint is elérhetetlen volt a Q2.

Nagyon úgy tűnik, hogy immár nem a Williams, hanem az Alfa Romeo a Formula-1 sereghajtó istállója: a 70. Évfordulós Nagydíj időmérőjén Antonio Giovinazzi a 19., Kimi Raikkönen pedig a 20. helyen végzett, azaz ha nem lesznek büntetések, az utolsó sorból vághatnak neki az idény ötödik futamának. Raikkönen nem is finomkodott, amikor a tempójukról beszélt a kvalifikáció után:

raikkonen-alfa-70gp-szombat



„Egy kicsit jobbnak érződött az autó, a köridőnk viszont egyszerűen túl lassú, legalábbis ma. Megpróbálunk tovább dolgozni ezen holnapra, aztán meglátjuk, ez mit hoz. Nincsenek nagy problémák, csak a köridőnk nem olyan, mint kellene lennie. Nem érződik annyira rossznak az autó, csak kicsiket veszítünk mindenhol, ez pedig egy körön már nagy hátránnyá érik össze. Egy vagy két helyezés nem számít, egyszerűen csak kib*szottul lassúak vagyunk” – idézi a finnt a PlanetF1.com szakoldal.

Giovinazzi is elismerte, hogy abszolút elérhetetlen volt számukra az időmérő második etapja: „Újabb nehéz nap, újabb nehéz időmérő. Az utolsó körömben nagyon furcsa volt a szél, el is követtem egy hibát a 13-as kanyarban, teljesen elment az első tapadás. De amúgy is túl nehéz lett volna ma megcélozni a Q2-t. Holnap az utolsó sorból fogunk indulni, és egyértelmű, hogy ezekkel a keverékekkel két kiállást fogunk csinálni, megpróbálva kihozni a maximumot a helyzetből.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: