DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Nehéz lesz visszatérni Spába

A Ferrari monacói F1-es pilótája szerint nehéz lesz úgy versenyeznie a Belga Nagydíjon, hogy egy éve itt veszítette el barátját, Anthoine Hubert-t - ott lesz majd a gondolataiban az eset.

Különleges hétvégére készülhet Charles Leclerc, a Ferrari monacói Formula-1-es pilótája, hiszen tavaly éppen Spa-Francorchamps-ban szerezte meg élete első győzelmét a királykategóriában, ugyanakkor itt veszítette el a tragikus balesetben elhunyt barátját, Anthoine Hubert-t is - éppen ezért vegyes érzésekkel várja az idei Belga Nagydíjat és ezt a helyszínt.

lecspa



"Spa-Francorchamps különleges helyet foglal el a szívemben. Ez az, ahol életem első Formula-1-es győzelmét arattam, de ez a hely az is, ahol elvesztettük barátunkat, Anthoine-t egy évvel ezelőtt. Nehéz lesz visszatérni erre a pályára ezen a hétvégén és ő (Anthoine Hubert) végig ott lesz majd a gondolatainkban" - mondta erről Leclerc a Ferrari Belga Nagydíjat felvezető anyagában.

"Ami az elvárásokat illeti: most nehezebb lesz a dolgunk a teljesítményt tekintve, mert most nem vagyunk olyan versenyképesek, mint 2019-ben" - tette hozzá arra utalva, hogy a brutális motorerő miatt tavaly abszolút ők voltak az esélyesek. "Azonban azt már láttuk, hogy ezen a pályán bármi megtörténhet, főleg a kiszámíthatatlan időjárással. Csapatként kőkeményen kell dolgoznunk azon, hogy már péntektől a lehető legtöbbet hozzuk ki az autóból, már a szabadedzéseken be kell gyűjteni azokat az információkat, amelyek alapján a legjobb stratégiát rakhatjuk össze az időmérőre és a futamra."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: