DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Partimód nélkül is a Mercedes lesz a mérce”

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke szerint akárhogy is csűrik-csavarják az Olasz Nagydíjra halasztott motorszabályokat, mindenképp a címvédő alakulat és motorgyártó marad az etalon az F1-ben.

Az elmúlt hetek slágertémája a Formula-1-ben az időmérős motormódok betiltása: a tervek szerint mostantól – vagyis egész pontosan mégsem a Belga, hanem az Olasz Nagydíjtól kezdődően – egyetlen motorbeállítást használhatnak a csapatok az időmérőn és a versenyen. Sokak szerint a szabály azt célozza, hogy csökkenjen a Mercedes előnye a kvalifikációkon, Toto Wolff, a címvédő gárda csapatvezetője viszont figyelmeztet: emiatt a futamokon akár még erősebbek is lehetnek.

mclaren-mercedes-dppi-f1



Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke is úgy véli, hogy bármi is lesz a pontos szabályozás, mindenképp a Mercedes marad az etalon a motorgyártók között – szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„Hogy őszinte legyek, csak abból a levélből vannak információink, amely egy bizalmas levél, és nem megy bele a részletekbe, hogy mit is akar elérni ezzel az FIA” – utalt Seidl az FIA csapatok számára kiküldött direktívájára. „Szóval várnunk kell. Manapság ezeknél az összetett erőforrásoknál nagy jelentősége van, hogy különböző módok legyenek a belsőégésű motornál, a hibridrendszernél, valamint ahogyan az akkumulátort használjuk támadásnál, védekezésnél és így tovább. Meg kell várnunk, hogy mit is céloz a változtatás.”

Seidl elmondta: nem tart attól, hogy 2021-ben, amikor már a Mercedes erőforrásait használják, hátrányban lesznek az új előírások miatt. „Úgy vélem, bármi is lesz a szabályváltoztatás, a Mercedes képességeit és kapacitását ismerve biztos vagyok benne, hogy továbbra is ők maradnak a mérce a modern hibridérában” – vélekedett a McLaren-főnök, hozzátéve, hogy az egyetlen, ami számít, hogy a gyári istállók és az általuk motorral ellátott ügyfelek is ugyanolyan bánásmódban részesüljenek, ilyen téren pedig mind a Renault-ban, mind a Mercedesben maximálisan megbízik.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: