DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sajtó: Vettel Spában aláír új csapatához

A szezon kezdete előtt igencsak felpörögtek az események a pilótapiacon, amik azóta kissé alábbhagytak. A hátralévő időszak legnagyobb kérdése kétségtelenül Sebastian Vettel jövője.

Miután kiderült, hogy jövőre a jelenleg a McLarennél versenyző Carlos Sainz lesz Charles Leclerc csapattársa, nyilvánvalóvá vált, hogy Sebastian Vettelnek új csapat után kell néznie. A McLaren és a Renault ajtaja is hamar bezárult előtte, így egyetlen szóba jöhető, versenyképes opció maradt számára a Racing Point.

Jelenleg Sergio Perez és Lance Strol, a tulajdonos fia a két versenyzője a „rózsaszín Mercedesnek”, de egyre hangosabbak a pletykák, melyek szerint jövőre Sebastian Vettel lesz az egyik pilótája az Aston Martinná alakuló istállónak.



Sergio Perez távozása tűnt sokáig valószínűbbnek, de a mexikói nem aggódik az ülése miatt, lévén 2021-re élő szerződéssel rendelkezik, így könnyen lehet, hogy Lance Stroll lesz az üzlet áldozata, aki már beszélt is arról, hogy nem biztos, hogy örökké együtt fog dolgozni édesapjával, Lawrence-szel.

Az osztrák Krone Zeitunk már azt is tudni véli, mikor válik hivatalossá Vettel átigazolása, szerintük ugyanis a két hét múlva esedékes Belga Nagydíjon írják alá a felek a szerződéseket, ahol akár már a bejelentésre is sor kerülhet, illetve azt is közölhetik, ki lesz a német csapattársa.

A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, Vettel évi 15 millió dollárt fog keresni az Aston Martinnál, ami töredéke a jelenlegi ferraris bérének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: