DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll a kirúgásáról beszélt - jöhet Vettel?

A Racing Point pilótája most először nyilatkozott arról az eshetőségről, hogy 2021-ben Sergio Perez helyett az ő helyére érkezne a Ferraritól távozó Sebastian Vettel.

Az utóbbi hetek egyik legfelkapottabb Formula-1-es témája Sebastian Vettel és a Racing Point esetleges összeborulása. A német pilótának érezhetően megromlott a kapcsolata aktuális csapatával, a Ferrarival, így tavasz óta közbeszéd tárgya, hogy vajon hol folytatja karrierjét. A legfrissebb és leghangosabb híresztelések szerint a jövőre Aston Martinná váló Racing Point már jó ideje tárgyal a négyszeres világbajnokkal, és Sergio Perez helyére ültetné a németet. De mi lenne, ha a csapattulajdonos Lawrence Stroll nem a tapasztaltabb pilótáját, hanem a saját fiát menesztené egy időre? Erről nyilatkozott Lance Stroll, aki saját bevallása szerint ezzel a forgatókönyvvel is együtt tudna élni.

 stroll-portre-20201



"C’est la vie [ilyen az élet]. Van a munkakapcsolat, és van az apa-fia kapcsolat. Nem sértődök meg, ha elenged a csapattól. Néha így mennek a dolgok. Súrlódásmentes a kapcsolatom vele, jó az összhang közöttünk, és hagyja, hogy tegyem a dolgom. A háttérben azt teszi, amire a leginkább szükség van a gyors autó érdekében. Évek óta nagyszerű csapatot alkotunk, ugyanazt a hullámot lovagoljuk meg, ami most igencsak jó" - árulta el a Channel 4-nek a mindössze 21 éves versenyző.

Ifjabb Stroll azon kritikusainak is üzent, akik szerint nem érdemelte meg helyét az F1-ben. "A fülembe jutott ez a zaj, egész életemben ezt hallgatom. Őszintén szólva azokat az embereket tartom magamhoz közel, akik számítanak, a többiek csak a háttérzajt adják. Igyekszem saját magam adni a pályán" - kommentálta.

A Racing Point tulajdonosaként Lawrence Stroll nincs könnyű helyzetben. A jövőre érkező Aston Martin szemében nyilvánvalóan vonzó Vettel évtizedes F1-es tapasztalata és a vele járó marketingérték, viszont versenyautója továbbra is csak kettő van. Perez személyében ott egy tapasztalt és megbízható pilóta, aki nem mellesleg komoly tőkét visz a csapathoz, fiával viszont hosszú ideje dédelgetik az álmot, miszerint egyszer közösen megszerzik a világbajnoki címet. Akárhogy is, a dolgok jelen állása szerint valakit el fog engedni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: