DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez állítja: biztos a helye a Racing Pointnál

Nem tart a Sebastian Vettel érkezésével kapcsolatos pletykáktól a koronavírus-fertőzése után a hétvégi Spanyol Nagydíjon a Racing Point istállóhoz visszatérő Sergio Perez, aki állítja: biztos a helyzete a különítménynél.

Az elmúlt hetekben a világsajtó megállás nélkül spekulál arról, hogy a Racing Point istálló dobhat mentőövet a Ferraritól távozni kénytelen négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek, ennek pedig Perez lehet az áldozata, mivel a másik pilóta a tulajdonos Lawrence Stroll fia, Lance. A mexikói kihagyta a silverstone-i dupla fordulót, mert koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták, paddock-források pedig arról is spekulálni kezdtek, hogy ez már a közép-amerikai versenyző leépítésének első lépése.

 perez-2020-portre



Perez hétvégén, Barcelonában visszatér, a Spanyol Nagydíj csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatóján pedig jelezte: biztos abban, hogy nincs oka tartani a Vettel érkezését jósló pletykáktól. „Nem tudok mit mondani a Sebastiannal kapcsolatos spekulációkról. Szerintem semmit nem tehetek, viszont a csapattól azt hallottam, hogy folytatni akarjuk a közös munkát. Úgy gondolom, hogy hamarosan megszűnnek majd ezek a pletykák” – jelentette ki a pilóta.

Úgy hírlett az elmúlt napokban, hogy Perez segítségért fordult a tehetős mexikói szponzoraihoz, akik némi plusz támogatással talán meggyőzhették Lawrence Strollt és a csapat vezetését. Noha ilyesmiről egyelőre nem esett szó, a pilóta sokkal magabiztosabbnak tűnik a csapaton belüli helyzetével kapcsolatban, mint a közelmúltban.

„Nem, nem igazán, mivel a csapaton belüli helyzetem eléggé biztosnak tűnik. Csakis ezzel a lehetőséggel foglalkozunk, hiszen mi is folytatni szeretnénk” – felelte Perez, amikor arról kérdezték: tárgyal-e esetleg más istállókkal is a 2021-es szezonról. 

Mint ismeretes, Perezt az előző két fordulóban Nico Hülkenberg helyettesítette, akiről mostanában azt beszélik: jó úton halad afelé, hogy 2021-re az Alfa Romeóhoz igazoljon, az állítólag visszavonuló Kimi Räikkönen helyére. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: