DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: Verstappen a verseny esélyese

Bár az időmérő edzésen hét tizedet adtak a Mercedesek a holland riválisnak, az edzéseken mutatott versenytempó alapján a Mercedes csapatfőnöke Max Verstappent tekinti fő esélyesnek.

Silverstone-ban egy héttel ezelőtt hatalmas meglepetés született, idén először győzték le az Ezüst Nyilakat futamon. Mivel a Ferrari idén nagyon harmatos teljesítményt nyújt, így nem meglepő, hogy Max Verstappen kapta el a címvédő istálló grabancát, remek vezetést és kiváló gumikezelést bemutatva.

Barcelonában, az idén megszokott rend szerint az utolérhetetlen egykörös tempót mutató Mercedesek bérelték ki az első sort, ennek ellenére Toto Wolff, a német gyári istálló főnöke egyértelműen úgy gondolja, hogy Max Verstappen a fő esélyes a győzelemre, mivel ismét meleg az idő, a Red Bull pedig jobban kezeli a gumikat.

Wolff kifejezetten tart a Red Bull remek gumikezelésétől


„Úgy gondolom, hogy a hét során elvégzett kemény munka, valamint a péntekről szombatra elvégzett változtatások is jó hatással voltak ránk. Mindenképpen fejlődtünk, ezért remélem, alaposan megdolgoztatjuk Maxot a pénzéért, de a pénteki hosszú etapokon mutatott vezetése alapján egyértelműen őt kell a futam fő esélyesének tekintenünk” – nyilatkozta Toto Wolff.

„Igaz, az egyetlen igazi hasonlóság a múlt héthez képest, hogy itt Barcelonában is nagyon meleg az idő, így az aszfalt is, de egyébként a pálya karakterisztikája meglehetősen különböző. Nem gondolom, hogy a múlt hetihez hasonló hólyagosodás lépne fel az abroncsainkon, de jóval komolyabb gumikopásra és erősebb túlhevülésre számítok” – árulta el csapata jelenlegi gyenge pontját a Mercedes csapatfőnöke.

„Számomra nem kérdés, hogy ezek között a körülmények között a Red Bull kegyetlenül jó” – tette hozzá óvatosan Wolff. Szerintetek ismét meg lehet lepni kiváló gumikezeléssel a Mercedeseket, vagy Hamiltonék újra a győzelem útjára lépnek?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: