DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Perez Verstappent is levadászná

Bár reálisan nézve a Red Bull versenytempója meghaladja a Racing Point jelenlegi képességeit, a koronavírus-fertőzés miatti eltiltás után visszatérő Sergio Perez megcélozza a dobogós helyet.

Ha valaki cinikus akarna lenni, akkor a riválisok által jelenleg folyamatosan célkeresztben levő Racing Point produkciójáról azt mondhatná, hogy annyira kiemelkedő volt a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, hogy ha nincs Max Verstappen briliáns teljesítménye a Red Bull-Hondával, akkor az első négy pozícióban a két idei, illetve a két tavalyi Mercedes versenygépet látnánk.

A két silverstone-i fordulóból száműzött, ám azóta meggyógyuló Sergio Perez oda is csapott a lovak közé és a negyedik rajtkockát szerezte meg, kilenc tizeddel maradt el Lewis Hamiltontól, másféllel pedig Max Verstappentől. A Red Bullnak az idei évben láthatóan sokkal erősebb a versenytempója, mint az időmérős eredményei, ennek ellenére a mexikói nem zárja ki a még nagyobb meglepetést.

A fekete és a rózsaszínű "Ezüst Nyilak" is kiemelkedően szerepeltek


„Egyértelmű, hogy előrefelé tekintünk. Remélhetőleg el tudjuk kapni Max Verstappent a rajtnál, mivel itt nagyon nehéz előzni és holnap nagy valószínűséggel gumikímélős versenyt láthatunk. Nincs meg a nyers tempónk, hogy a Mercedest és a Red Bullt legyőzzük, de ha előrébb tudunk keveredni, ki tudja?” – ecsetelte véleményét Sergio Perez az időmérő edzést követően.

„Elégedett vagyok a visszatérésemmel. Nem voltak éppen könnyűek a körülmények, a hármas szektorban folyamatosan változott a szél iránya és erőssége. Ha a teljes gyorskört nézzük, a gumikat a Q3-ban futott gyorsköröknél nagyon be kellett osztani, hogy elég tapadás maradjon az utolsó szektorra is” – mutatott rá a mexikói.

Külön öröm a Racing Pointnak, hogy közvetlenül Perez mellől rajtolhat csapattársa, Lance Stroll is, aki az ötödik kockát szerezte meg a kvalifikáción.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: