DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Negatív vírusteszt: Perez visszatér Barcelonában

A Racing Point tette közzé a jó hírt, miszerint az FIA megerősítette: negatív lett a mexikói koronavírustesztje, így a hétvégén újra F1-es autóba ülhet a Spanyol Nagydíjon.

Sergio Perez koronavírustesztje még a Brit Nagydíj előtt lett pozitív, így kénytelen volt kihagyni az első, majd mivel egy héttel később is hasonló lett a vizsgálat eredménye, a második silverstone-i futamot is. A helyét Nico Hülkenberg vette át a Racing Pointnál, de a csapat már a hét elején igen bizakodó volt a mexikói visszatérésével kapcsolatban.

perez-rp-1



Nos, csütörtök délelőtt az istálló a Twitteren bejelentette, hogy Perez a most hétvégi Spanyol Nagydíjon már újra autóba ülhet. Az FIA ugyanis megerősítette, hogy a pilóta immár negatív koronavírustesztet produkált, azaz kigyógyult a fertőzésből, így beléphet a barcelonai paddockba.

Perez egyébként még a minap beszélt arról, hogy szerencsére csak enyhe tünetei voltak az elmúlt két hét leforgása alatt, és már alig várja, hogy visszatérjen az F1-es rajtrácsra: „Tudtam folytatni az edzéseket, és készen állok rá, hogy visszaüljek az autóba. Nagyon örülök annak is azért, hogy nálam volt a tabletem, így kikapcsolódhattam. Egyértelműen hiányzott a versenyzés, nehéz volt kívülállóként nézni a futamokat. Már alig várom, hogy újra pályán lehessek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: