DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Racing Point szerint Perez visszatér hétvégén

Otmar Szafnauer szerint a vírus folyamatosan távozik Sergio Perez szervezetéből és ő úgy gondolja, hogy a hétvégi barcelonai futamra "kitisztul". Hülkenberg azért marad tartaléknak.

Még a Brit Nagydíj előtt mutatták ki a koronavírust Sergio Pereznél, a mexikói F1-es pilóta pedig azóta is karanténban van - az egy hét lejárt, de még mindig pozitív volt a tesztje, így a hétvégi második silverstone-i futamon sem állhatott rajthoz. Mivel most sorozatban a harmadik hétvégén is versenyezni fog a mezőny, adódik a kérdés, hogy vajon elutazhat-e Barcelonába és autóba ülhet-e a következő nagydíjon.

Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke szerint 99%, hogy Perez újra versenyezhet - szombaton ismét tesztelték, elvileg a hét elején meg kell érkeznie az eredménynek és ő arra számít, hogy ez már negatív lesz. Mint mondta, mire Barcelonába érnek, szerinte Perez már megkapja az engedélyt a versenyzésre, ők úgy számolnak, hogy a katalán pályán már ismét ő vezetheti az autót és nem Nico Hülkenberg.

perr



"Ha mégsem így lesz, ne feszítsenek keresztre, mert nem láthatom előre a jövőt, de ahogy a vírus távozik a rendszeréből (Szafnauer szerint az újabb teszten ez látszott a korábbihoz képest), ha ez a folyamat lineáris, akkor rendben kell lennie Barcelonára" - idézi Szafnauer szavait az F1i.

A szakember ezzel együtt hozzátette, hogy Hülkenberg marad a Racing Point tartalékpilótája Spanyolországban, mert ha Perez valamiért mégsem térhet vissza, akkor természetesen számítanak a németre. Szafnauer annyit mondott még, hogy 99%-ig biztos volt abban, hogy Hülkenberg marad a második silverstone-i futamra, de most 99%-ig biztos abban, hogy Barcelonára már nem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: