DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez pozitív tesztje miatt nem jelentették be Vettelt?

Sokan arra számítottak, hogy a Brit GP-n válhat hivatalossá, hogy a négyszeres világbajnok veszi át jövőre a mexikói helyét – állítólag ezeket a terveket a pilóta fertőzése húzta keresztül.

Azóta Sebastian Vettel jövője az egyik legérdekesebb téma a Formula-1-es paddockban, hogy a Ferrari néhány hónapja bejelentette, hogy nem hosszabbítják meg a 2020 végén lejáró szerződését. Az utóbbi időben főként a jövőre már Aston Martinként szereplő Racing Pointtal hozták szóba a németet, méghozzá Sergio Perez helyén – elvégre Lance Stroll apja, Lawrence a csapat tulajdonosa, így kétséges, hogy kirakná-e a saját fiát az alakulatból.

Sokan azt is tudni vélték, hogy a bejelentés az első silverstone-i hétvégén történhet meg, mivel állítólag Perez szerződésében van egy július 31-ig érvényes kilépési záradék. Ez utóbbit Otmar Szafnauer cáfolta ugyan, ettől függetlenül tartotta magát a pletyka, amely esetén még olaj volt a tűzre, hogy Vettelt látták a paddockban „összekönyökpacsizni” idősebb Stroll-lal.

 

Mondhatnánk, hogy ebbe az egy mozdulatba felesleges többet belelátni a kelleténél, a Sky Sports F1-es szakértője, Ted Kravitz viszont úgy tudja, nagyon is volt mögöttes tartalom – csak épp Perez pozitív koronavírustesztje keresztülhúzta a bejelentésről szóló terveket:

„Azt gondoljátok, hogy ez egy érdekes könyökkoccantás volt Sebastian Vettel és Lawrence Stroll, a Racing Point csapattulajdonosa között? Azt gondolom, az volt” – idézi Kravitz szavait a PlanetF1.com. „Arról szóltak a pletykák a hétvége elején, hogy érkezhet bejelentés arról, hogy Seb megállapodott arról, hogy több évre az Aston Martinná alakuló csapathoz igazol. Aztán viszont kiderült, hogy Sergio koronavírustesztje pozitív, és egyértelművé vált, hogy nem lesz semmiféle bejelentés. Nem tennék meg ezt Sergióval.”

„Úgy vélem, talán még nincs teljesen véglegesítve a szerződés, de úgy tűnik, voltak mozgolódások ezen a hétvégén ez ügyben, és nem túl sok a kétség a paddockban azzal kapcsolatban, hogy Sebet ezüstben, rózsaszínben vagy zöldben fogjuk látni attól függően, ki lesz az Aston Martin szponzora jövőre. Tudom, hogy mindenki tudja, hogy ez fog történni, és úgy látszik, haladunk is felé.”

Vettel egyébként maga a csütörtöki médianapon úgy nyilatkozott, hogy még mindig nem hozott döntést a jövőjével kapcsolatban, s úgy érzi, nem is kell sietnie ez ügyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: