DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Menetrendszerű óvás a Racing Point ellen

A Brit Nagydíj után a Renault harmadszor is megóvta a Racing Point eredményét – ezúttal csak Lance Strollét. Az ügyet várhatóan jövő héten tárgyalják.

Az előző két versenyhez hasonlóan a silverstone-i Brit Nagydíj eredménye sem tekinthető véglegesnek. A Renault két órával a leintés után óvást adott be Lance Stroll kilencedik pozíciója ellen, amiről az enstone-i csapat rövid közleményben is tájékoztatott. Az óvás középpontjában újra a Racing Point RP20 fékhűtőrendszerének kialakítása áll, amelyet a Renault gyanúja szerint a csapat szabályellenesen vett át a 2019-es Mercedes W10-től.



A Renault korábban a Stájer Nagydíj (Sergio Perez hatodik, Stroll hetedik lett) és a Magyar Nagydíj (Stroll negyedik, Perez hetedik) eredményét is megóvta. A stewardokhoz benyújtott panasz ezúttal csak Stroll autójára vonatkozik, mivel Nico Hülkenberg műszaki hiba miatt nem tudott rajthoz állni a nagydíjon. Helyi idő szerint 17:30-kor tartanak egy meghallgatást a két csapat képviselőivel, amely azonban csak formalitás: ha a Racing Point szabályosságát övező vizsgálat eredményre jut – várhatóan jövő héten –, a döntést minden érintett nagydíjra visszamenőleg érvényesíteni fogják.

A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer, valamint műszaki igazgatója, Andrew Green határozottan állítják, a csapat be tudja bizonyítani az FIA-nak, hogy 2020-as modellje szabályos. Ennek ellenére a Renault menetrendszerűen benyújtja minden versenyhétvégén az óvást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: