DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Racing Point fellebbezni fog, ha kell

Otmar Szafnauer szerint ő pontosan tudja, hogy mit csináltak és hogy az szabályos volt, már az FIA is tudja, de a stewardok nem, nekik pedig csak adatokkal és papírokkal lehet elmagyarázni a helyzetet.

Mint ismert, a Renault már két óvást is benyújtott a Racing Point fékhűtő rendszerével kapcsolatban, mondván, azt egy az egyben a Mercedestől kapták, holott a szabályok szerint az nem megengedett - a Racing Pointnak azt kell bizonyítania, hogy tényleg saját kútfőből, vagy (ahogy sok más alkatrész esetében bizonyította már) a Mercedesről készített fotók alapján tervezte meg a berendezést. Otmar Szafnauerék szerint az alkatrész márpedig az övék, de ha esetleg az FIA nem így látná...

szaf



"Nem hiszem, hogy ellenünk döntenek, de ha mégis ez lesz a helyzet, akkor fellebbezni fogunk. A fékhűtő berendezésünk legális, nem szegtünk meg semmilyen sport- vagy technikai szabályt ezzel az alkatrésszel, ahogy az autó egyetlen másik alkatrészével sem. Egyetlen dolog miatt érezhető rajtunk frusztráció: mert minden információm megvan arról, hogy hogyan terveztük és fejlesztettük a rendszert, a világnak viszont nincs" - idézi Szafnauer szavait a PlanetF1.

"Megmutattunk mindent az FIA-nak, ők pedig elégedettek voltak, mert amit csináltunk, az szabályos, csak a rendszer nem így működik. A versenybíróknak megvan a joguk és a hatalmuk is ehhez, szóval most velük is meg kell osztanunk az információkat, csak ez egy kis időbe telik. Az FIA mindent megnézett, a tervrajzainkat, beszélgetett emberekkel, megnézte a szélcsatornát, a CFD-t, hogy hogyan jutottunk el idáig. Most viszont ezt nem tehetjük, a stewardoknak adatokat kell vinni és papírokkal kell elmagyarázni az egészet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: