DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A rajtrácsig sem jutott el Hülkenberg

Pénteken még örülhetett Nico Hülkenberg, hogy ő helyettesítheti Sergio Perezt a Racing Pointnál, ám álmai már a rajt előtt szertefoszlottak, egy technikai hiba attól is megfosztotta, hogy elstartoljon.

A rajtrácsra sem tudott felállni a tapasztalt, ám az idén versenyzői ülés nélkül maradó német pilóta, így gyorsan elszálltak a rózsaszín álmok. A hétvégén a hirtelen, szinte felkészülés nélkül beugró Nico Hülkenberg egyébként egészen biztató tempóval jelentkezett, ám végül nem tudta gyarapítani rajtjai számát.

Nem indult be az erőforrás, Hülkenberg a rajtrácsra sem állhatott fel


„Mindent megtettünk, de sajnos gondunk akadt az erőforrással. Még nem tudjuk pontosan, mi volt a probléma, de képtelenek voltunk beindítani az autót. Nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, természetesen ez óriási csalódás számomra” – ecsetelte véleményét Hülkenberg a Sky Sports adásában.

A jövő heti folytatás azonban még egyáltalán nem biztos. „Ez a nap egyáltalán nem illett az eddigi, őrületes hétvégémbe. Amennyiben jövő héten is jelenésem lesz, nagyon fontos lett volna, hogy a mai napon rengeteg tapasztalatot gyűjthessek, ráadásul versenykörülmények között. Ilyen téren igen sokat veszítettem."

"Meglátjuk, hogyan alakul a következő hétvége számomra” – utalt arra a német pilóta, hogy esetleg Sergio Perez visszatérhet a paddockba és részt vehet a jövő heti futamon. Az eddigi információk arról szóltak, hogy a mexikóinak a jövő heti viadalt is ki kell hagynia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: