DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Tökéletesen fut Stroll alatt az "átfestett Mercedes"

Nem csodálkozhatunk azon, hogy az erősen vitatott, a tavalyi Mercedesre kísértetiesen hasonlító Racing Pointnál jól érzi magát a tulajdonos fia. Silverstone-ban ezt edzéselsőséggel húzta alá.

A fiatal kanadai végzett az élen a Brit Nagydíj második szabadedzésén, a Racing Point kiválóan fekszik eddig a rózsaszínű versenyautónak, délután Lance Stroll bizonyult a leggyorsabbnak. Mivel az autó az időmérős és a versenyszimuláción is remekül helytállt, nagyon erős pontszerző helyben bíznak.

„Rendkívül pozitív napot zártunk és kiváló érzés, hogy a második szabadedzésen a tabella élén végezhettem. Az autó mind a rövid, mind a hosszú etapokon nagyon jól futott, kifejezetten biztatóan kezdődött a hétvégénk” – örvendezett Lance Stroll a pénteki napot követően.

Gondoltuk volna három és fél éve, hogy Stroll az élmezőny tagjává válik?


„Már amikor megérkeztünk, akkor is tudtuk, hogy Silverstone kedvezhet az autónknak, úgy tűnik, rengeteg pontot szakíthatunk a hétvégén. De ne feledjük, az időmérő és a verseny számít igazán.”

„Megszakad a szívem Checóért (Sergio Perez), egyértelműen nagyon hiányzik. Ugyanakkor jó, hogy újra köszönthetjük a csapatnál Nico Hülkenberget. Biztos, hogy ő is élvezi ennek az autónak a vezetését, ráadásul igencsak versenyképesnek mutatkozik, ami mindannyiunknak csak jó” – összegezte a helyzetet Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: