DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

„Albon az autó miatt lassabb ennyivel Verstappennél”

A Red Bullon belül elég komoly kontraszt alakult ki a vezérpilóta, Max Verstappen javára, miközben csapattársára zúdul a kritika. Egyre többen pedzegetik viszont, hogy a lemaradás oka az autója.

Eleve nem könnyű Max Verstappennel egy istállóban versenyezni, pláne, ha a Red Bull egyértelműen a hollandra épít. Daniel Ricciardo ellen fokozatosan alakította ki fölényét, Pierre Gasly és Alexander Albon azonban egyértelműen nem sok sót evett meg Verstappen mellett.

Nemrég korábbi (és leendő) nagy riválisa, George Russell kelt a thaiföldi-brit pilóta védelmére, hogy eddig ahol csak megfordult, mindenhol remekelt, ennyire nem lehet gyenge, mint amit mi látunk, ennek oka van. Ugyanígy gondolja az egykori holland versenyző, Jan Lammers is, aki nem törne pálcát Albon felett, szerinte a Red Bullnak kell fejlődnie, mert az autó a hibás abban, hogy az ifjú pilóta nem képes jobban menni.

A jelenlegi Red Bull nehezen vezethető, ez veti vissza Albont


„Amint a Red Bull Racing sikerrel fejleszti autóját, Albon is azonnal jobban fog vezetni. Biztos, hogy ennyivel nem lassabb Verstappennél. Normális körülmények között és egy jól működő és viselkedő autóval Albon talán két tizeddel, ha lassabb lenne” – ecsetelte véleményét Lammers az Nu.nl weboldalon.

„A Red Bullnak jelenleg igencsak nehezen vezethető autója van, amiatt tűnik még nagyobbnak a két pilóta közötti különbség. Egy igazán kiemelkedő versenyző, mint például Verstappen képes csak jól teljesíteni ilyen nehéz körülmények között” – tette hozzá a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: