DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Russell: Albon nem idióta

A Red Bull-os Alex Albon az egyik legtöbbet kritizált, míg a williamses George Russell épp ellenzőleg, az egyik legtöbbet dicsért F1-es jelenleg. Russell megvédte társát, aki szerinte a legjobbak egyike.

Újabb remek időmérő edzést teljesített George Russell, a Williams pilótája a 12. rajtkockát szerezte meg a Magyar Nagydíjra, úgy, hogy a Q1-ben ennél is előrébb, a kilencedik helyen végzett. A rajtrácson eggyel jobb pozícióból indulhat, mint a sokkal versenyképesebb csapattal, a Red Bull-lal szereplő Alexander Albon. Russell megvédte a thaiföldi pilótát, akit az alacsonyabb kategóriákból is jól ismer, mivel együtt járták végig a formulaautózás lépcsőfokait.

„Az előző úgy 15 évből ismerem Alexet, azóta vagyunk ugyanabban a paddockban” – mondta el a Sky Sportsnak Russell. „Az egyik legjobb versenyző valamennyiünk közül. Max (Verstappen), Charles (Leclerc) és mindenki más megmondhatja, hogy mindig az élmezőnyben volt, ahol csak versenyzett.”

„Nem tudom, mi a fene történik most vele. Nagyon-nagyon sajnálom őt, mert úgy állítják be, mintha egy idióta lenne, holott abszolút nem az. Mindenhol győzött, ahol eddig versenyzett. Épp ezért nem tudom, mi van vele, de meg kell oldaniuk a problémát számára” – célzott arra, hogy a gond nem Albonnál, hanem inkább a Red Bullnál keresendő.



A Red Bull thaiföldije a Q2 végén rádiózva a csapatra fogta a kiesést, felhozva azt, hogy megmondta nekik: ne küldjék forgalomba. A riportereknek már beismerte, korántsem ez volt az egyetlen probléma: „Egy kicsit minden benne volt. Nyilván nekem sem sikerült valami nagyszerű kört összeraknom, de volt egy másik próbálkozásunk kijavítani. Beszélnem kell a csapattal, kiveséznünk, hogy legközelebb már felkészültebb legyek” – nyilatkozott a 13. helyezett Albon a kvalifikáció után.

Saját időmérőjét így értékelte Russell, aki előző héten ugyancsak a 12. helyre kvalifikált (akkor a rajtbüntetések miatt egy pozícióval előbbről kezdett): „Célunk a Q2 volt, az Alfák és a Haas legyőzése. Aztán az autó hirtelen életre kelt a Q1 elején, elkaptam a fonalat és beleadtam mindent, amivel rendelkeztem. Elég bosszantó, hogy egymás után két héten ilyen kis különbséggel maradtam le a Q3-ról! Akkor már inkább lennék valamivel hátrébb, mert ez mégiscsak frusztrál kissé – de persze boldog is vagyok” – mondta a Williams versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: