DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sajtó: Hülkenberg ugorhat be Perez helyére

Lapértesülések szerint az F1-től tavaly év végén elbúcsúzó német a legfőbb esélyes arra, hogy beüljön a Racing Point autójába a pozitív koronavírus-tesztet produkáló mexikói helyett Silverstone-ban.

Csütörtök este jelentette be az FIA, hogy pozitív lett Sergio Perez második koronavírus-tesztje, ezért a pilóta karanténba vonult, így kénytelen kihagyni a hétvégi Brit Nagydíjat – sőt, minden bizonnyal a jövő hétvégén ugyancsak Silverstone-ban esedékes 70. Évfordulós Nagydíjat is, mivel a brit rendelkezések szerint most már 10 napig kell karanténban maradniuk a fertőzötteknek.

hulkenberg-dppi-1



A Racing Point esti közleményében úgy fogalmazott, hogy szeretnének két autóval indulni a vasárnapi futamon. A csapatnak a Mercedesszel megosztva van két tartalékpilótája, nevezetesen Stoffel Vandoorne és Esteban Gutierrez. Előbbi azonban nincs Silverstone-ban, mivel már a Formula-E berlini versenyeire készül, míg utóbbi 2016 vége óta nem állt rajthoz a Formula-1-ben.

Éppen ezért az a hír járja, hogy a Racing Point nem mást szeretne ültetni az autójába a hétvégén, mint Nico Hülkenberget! A német versenyző jól ismeri a gárdát, hiszen összesen négy szezonon át versenyzett az akkor még Force India névre hallgató csapatnál. Hülkenberg legutóbb a 2019-es idényzárón ült F1-es autóban, amikor a Renault-t vezette, így jóval frissebbek a tapasztalatai a száguldó cirkusztól dobogó nélkül búcsúzó pilótának. A Motorsport.com úgy tudja, bár a megállapodás még nem született meg, de jó esély van rá, hogy vezesse Perez autóját a hétvégén.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: