DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez tesztje pozitív, kihagyja a Brit Nagydíjat

Csütörtök este érkezett a megerősítés, hogy pozitív lett Sergio Perez koronavírus-tesztje: a Racing Point mexikói pilótája karanténba vonult, így kihagyja a hétvégi silverstone-i futamot.

Mi is beszámoltunk róla délután, hogy Sergio Perez nem jelent meg Silverstone-ban a Brit Nagydíj csütörtöki sajtónapján, mivel „bizonytalan” volt a koronavírus-tesztjének eredménye, így az újabb teszt eredményeig önkéntes karanténba vonult.

perez-dppi-2



Csütörtök este aztán az FIA közleményben jelentette be, hogy a mexikói versenyző második tesztje pozitív lett. Emiatt Perez a helyi hatóságok rendelkezéseinek megfelelően karanténban marad, így pedig kénytelen kihagyni a hétvégi versenyt is – először történik meg idén az, hogy egy pilóta koronavírus-fertőzés miatt nem fog elindulni egy futamon.

A közlemény hozzáteszi azt is, hogy az összes közeli kontaktot felkutatták és ugyancsak karanténba helyezték, viszont köszönhetően az F1 és az FIA által kialakított szigorú protokollnak – amely többek között minimálisra csökkenti a résztvevők saját „buborékján” kívüli személyekkel való érintkezést – mindez nem befolyásolja a versenyhétvége további menetét.

A Racing Point ugyancsak kiadott egy rövid közleményt, amelyben hangsúlyozzák, hogy Perez jól van, és miharabb várják vissza a csapathoz és az autóba. Az istálló feltett szándéka két versenygépet pályára küldeni vasárnap, ám arról még nem adtak ki információt, ki fogja helyettesíteni a mexikóit: az alakulatnak hivatalosan Stoffel Vandoorne és Esteban Gutierrez is a tartalékja a Mercedesszel megosztva.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: