Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 8. szombat
F1

Perez nincs a pályán, bizonytalan a teszteredménye

Azt nem tudni, hogy koronavírusos-e Sergio Perez, az viszont biztos, hogy a teszteredménye nem lett negatív, így karanténban van és nincs is ott a silverstone-i pályán - nem vett részt a sajtótájékoztatón.

A Brit Nagydíj sajtótájékoztatóján megerősítették, hogy Sergio Perez egy újabb koronavírus-teszt eredményére vár, mert az előző eredménye nem volt egyértelmű. A Racing Point mexikói F1-es pilótája emiatt nem is volt ott az eseményen, a csapatot csak Lance Stroll képviselte, hiszen ameddig nem egyértelműen negatív az eredmény, addig ezt kell tenni a protokoll értelmében.

perez_1A csapat szóvivője megerősítette, hogy Perez azért nicns a teremben, sőt, az egész pályán, mert bizonytalan a teszteredménye - mindenkinek, aki ott van a paddockban, minimum ötnaponta kell produkálnia egy negatív tesztet, különben karanténba kell vonulnia, ez történt most Perezzel is.

Egyébként ha a mexikói megfertőződött és nem számíthat rá a csapata, akkor a Mercedes egyik tartalékpilótáját állíthatja munkába a Racing Point: Stoffel Vandoorne és Esteban Gutierrez vár bevetésre, de természetesen a tesztelés náluk sem maradhat ki.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?