DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sajtó: Eldőlt, nem megy idén Amerikába az F1

Nem lesz idén amerikai nagydíja a Formula-1-nek, és a Távol-Kelet is kérdéses. Az Autosport szaklap szerint jó eséllyel kizárólag európai és közel-keleti pályákon versenyez 2020-ban az F1.

A koronavírus-világjárvány alakulása miatt a Formula-1 több körben állítja össze 2020-as versenynaptárát, miközben elkezdődött a szezon: egyelőre az első tíz helyszín hivatalos Oroszországgal bezárólag. Az eredeti elképzelés szerint októberben és novemberben került volna a sor az amerikai és ázsiai versenyekre.

A legrosszabb helyzetű országok közé tartozó Egyesült Államokban és Brazíliában azonban továbbra sem enyhül a járvány. Az Autosport szaklap információi szerint így a Formula-1 meghozta a döntést: nem utaznak el Amerikába, elmarad az USA, a Mexikói és a Brazil Nagydíj. Kanadában, ahol a júniusi futamot elhalasztották, ugyancsak nem tartanak idén versenyt.



Pótlásukra három európai helyszínt jelöltek ki: ahogy tegnap már beszámoltunk róla, a Nürburgring (Német Nagydíj), Portimao (Portugál Nagydíj) és Imola száll be sajtóinformációk szerint.

Az szezonhajrá tervezete továbbra is változatlan: november végén és decemberben Bahreinben – dupla fordulóval – és Abu Dhabiban zárulhat a szezon. Ezekkel a nagydíjakkal együtt a versenynaptár 16 fordulóból állna, azaz a tévétársaságok szerződésében szereplő minimális 15 esemény teljesülne.

Az Autosport szerint kicsi esély mutatkozik, hogy a Formula-1 versenyezzen a Távol-Keleten. A Szingapúri és Japán Nagydíjat már korábban törölték, a hírek szerint a kínai verseny megrendezéséről is lemondott a promóter, Vietnám tart ki amellett, hogy megrendezheti első nagydíját még idén.  A lap szerint egy vagy két ázsiai forduló kerülhet még be a naptárba, Vietnámban, esetleg Malajziában, amely 2017-ig volt a szezon része. Ezekre a futamokra novemberben kerülhetne sor, a közel-keleti finis előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: