DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Russell hosszú távon fontos számunkra

De nem 2021-et illetően – tette hozzá a Mercedes F1-es csapatfőnöke, aki elmagyarázta, miért nem a Williamsnél remeklő britet ültetik az egyik autójukba a következő szezonban.

A Magyar Nagydíj sajtónapján előbb George Russell maga, majd nem sokkal később a csapat is megerősítette, hogy 2021-ben is a Williams színeiben fog versenyezni (ahogy az újonc Nicholas Latifi is). Ez persze önmagában nem meglepő, elvégre Russellnek hároméves szerződése van a grove-i alakulattal, amely 2019-ben indult, de sokan úgy gondolták, hogy a Mercedes lecserélheti rá Valtteri Bottast.

Russell elmondta, hogy készen állt volna beülni az Ezüst Nyilak autójába, a Williams azonban ragaszkodott hozzá, hogy náluk maradjon. Ezt hozta fel egyik érvként Toto Wolff is, amikor arról kérdezték, hogy volt-e esély arra, hogy a brit vezesse az egyik versenygépüket 2021-ben:

russell-mercedes-dppi



„Azt hiszem, Ausztriában mondtuk el, hogy nagyon elégedettek vagyunk a jelenlegi felállásunkkal’ – nyilatkozta a Mercedes csapatvezetője a Crash.net szakportálnak. „Valtteri és Lewis is jól teljesít, remekül kijönnek egymással, ami fontos a csapaton belüli dinamika szempontjából, és a mérnökök is elismerően beszélnek a visszajelzéseikről.”

„Ez az egyik dolog, másfelől pedig George-nak hároméves szerződése van a Williamsszel, ami még további egy évig tart, Claire pedig világossá tette, hogy a csapat roppant fontos elemének tekinti George-ot, így tiszteletben kell tartanunk a szerződéseket. George és mi is tudjuk, hogy két éve a Williams adta meg neki a lehetőséget a bemutatkozásra, éppen ezért tiszteletben tartjuk a Williams döntését.”

„Másrészt viszont ez nem jelenti azt, hogy ha George szabad lenne, garantált helye lenne a Mercedesnél. Valtteri és Lewis jelenleg a versenyzőink, és számunkra nagyon fontos a hűség. Mindig a hosszú távú képet nézzük, és George is nagyon fontos hosszú távon, de nem 2021-et illetően.”

Wolff azt is hozzátette: örül neki, hogy a Williams idén már nem egyértelmű sereghajtó az eddigi versenyek alapján, hanem megérkeztek a középmezőny végére, harcolni tudtak a riválisokkal, ráadásul az autójuk kifejezetten jónak tűnik az időmérőkön.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: