DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Russell nem csalódott a Mercedesben

Miután bejelentette, hogy 2021-ben is a Williamsnél marad, és ezt a csapat is megerősítette, a fiatal brit elárulta: Claire Williams helyettes csapatfőnök ragaszkodott hozzá, hogy náluk versenyezzen.

Rögtön egy bejelentéssel indult a 35. Formula-1-es Magyar Nagydíj sajtónapja: George Russell erősítette meg, hogy mivel hároméves szerződése van a Williamsszel, jövőre is a grove-i istállónál fog szerepelni. Nem váratlan a fejlemény azok után, hogy a híresztelések szerint Valtteri Bottas megállapodhatott a közös folytatásról a Mercedesszel, így a fiatal brit hely számára aligha maradt volna egyébként is hely a címvédő alakulatnál.

russell-williams-stajergp-1_1



„Maradok a Williamsnél 2021-ben. Építkezni szeretnék a tavalyi évre és arra, ami remélhetőleg az idei szezonban történni fog” – fogalmazott Russell az online videós sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett.

Arra a felvetésre, hogy nem szomorú-e amiatt, hogy nem őt választotta a Mercedes, a pilóta elmondta: Claire Williams helyettes csapatfőnök ragaszkodott a maradásához. „Nem, egyáltalán nem csalódtam a Mercedesben. Nem tudtak volna ennél többet tenni. Claire nagyon határozott volt a döntését illetően, hogy még nem áll készen elengedni engem. És mivel szerződésem van a Williamsszel, tiszteletben kell tartanom ezt a döntést. Szóval itt vagyok, és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a Williamsért idén és jövőre is, aztán meglátjuk, mi lesz utána.”

A Williams egyébként nem sokkal később szintén megerősítette, hogy Russell 2021-ben is náluk fog versenyezni, ahogy az idén debütáló Nicholas Latifi is, azaz az istálló változatlan felállással vág majd neki a következő évadnak. „Többéves szerződésem van a csapattal” – kommentálta röviden a hírt Latifi.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: