DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel és Leclerc: Már csak Bottas győzheti le Hamiltont

Már most a Mercedesnek adja a 2020-as vb-címet a Ferrari pilótapárosa: úgy vélik, nemhogy nekik, de Verstappennek sem maradt esélye. Wolff és Hamilton ugyanakkor tart a Red Bulltól.

Három hét és három nagydíj alatt tetemes Mercedes-fölény rajzolódott ki a Formula-1 2020-as szezonjában. A pontverseny állása magáért beszél: a háromból kettőt nyerő Lewis Hamilton 63 ponttal vezet, Valtteri Bottasnak 58 egysége van, a harmadik Max Verstappennek 33. Az elmúlt években komoly tényezőnek számító Ferrari két pilótája, Charles Leclerc és Sebastian Vettel csak a hetedik és tizedik helyen állnak az összetettben. A Reuters körbekérdezett az olaszok és a németek soraiban is a bajnoki esélyekről: a ferrarisok ezúttal csak kívülállóként formálhattak véleményt.

„Úgy gondolom, nyilvánvalóan Lewis az első számú esélyes. Az egyedüli, aki talán megállíthatja, az Valtteri” – válaszolt a hírügynökségnek Leclerc. Vettel is hasonló választ adott a kérdésre, megállíthatja-e akárki Hamiltont: „Csak akkor, ha Valtteri nyeri meg a bajnokságot” – mondta a négyszeres világbajnok.

 



A Mercedesnél nincs ilyen magabiztosság a saját kilátásokat illetően. Toto Wolff csapatfőnök a saját megszokott pesszimizmusával hívja fel a figyelmet arra, hogy akár egyetlen verseny alatt is fordulhat a kocka.

„Nem venném készpénznek, hogy a konkurencia széthullását látjuk. Szemtanúi lehettünk, hogy a Red Bull szenvedett egész hétvégén, aztán igencsak erős volt az autójuk versenyben. 30 pont az előny három verseny után Lewis és Max között. Egyetlen kiesés és a különbség megszűnik” – mondta Wolff.

„A Red Bullok remek munkát végeztek” – erősítette meg Hamilton is. „Biztos vagyok benne, hogy egy ponton előre fognak lépni a szezon folyamán. Remélem, hogy így is sikerül kihívásokat találnunk a folytatásban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: