DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Russell törődjön a saját autójával!

Kevésszer beszélnek annyit F1-es pilóták egymásról, mint a Magyar Nagydíj időmérője után: Russell védelmébe vette a gyengén teljesítő Albont, mire Verstappen is reagált: a Williams-pilóta a saját portáján söprögessen.

Egy Williams egy Red Bull előtt száraz körülmények között: ez is megtörtént 2020-ban, a Magyar Nagydíjon, amelyen George Russell a 12. pozícióba, Alex Albon a 13. helyre kvalifikált. A Williams brit tehetsége azonban ahelyett, hogy dicsekedett volna a valóban megsüvegelendő eredménnyel, inkább megvédte régi vetélytársát, mondván, hogy Albon a mezőny egyik legjobbja.

„Nagyon-nagyon sajnálom őt, mert úgy állítják be, mintha egy idióta lenne, holott abszolút nem az. Mindenhol győzött, ahol eddig versenyzett. Épp ezért nem tudom, mi van vele, de meg kell oldaniuk a problémát számára” – fogalmazott Russell, arra utalva, hogy a gond a pilóta helyett a csapatban vagy az RB16-os versenygépben keresendő.



Célzása nem talált kedvező fogadtatásra Max Verstappen részéről, aki tömören reagált Russell nyilatkozatára: „Mindenekelőtt úgy gondolom, George nem tud semmit erről a csapatról, ezért szerintem jobb lenne, ha a saját autójára és teljesítményére fókuszálna, ahelyett, hogy valaki más dolgáról beszél” – mondta csípősen a holland.

Amit nem szabad George Russellnek, azt szabad Verstappennek: a hetedik rajthelyre kvalifikáló holland elmondta, semmi sem működik, amit kipróbáltak az RB16-tal, autójuk sokkal rosszabb, mint 2019-ben volt, amikor megszerezte a pole-pozíciót.

„Remélem, ez lesz végül a legrosszabb hétvégénk, mert tanulunk belőle és kijavítjuk a következő versenyekre. Nem jó az egyensúly a kanyarokban, alulkormányzottság, túlkormányzottság, tapadás hiánya van jelen. A végsebesség sem jó, ez mind együtt pedig lassú tempót eredményez. Nem gondolom, hogy a beállításról van szó, mert akkor a mérnökömet hibáztatnám” – fejtegette a problémát a holland, aki Ausztriában sokkal kedvezőbb pozícióból, a második rajtkockából startolt mindkét versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: