DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Ez az autó rosszabb a tavalyinál

A holland F1-es pilóta értetlenül áll a csapata hétvégi teljesítménye előtt. Úgy érzi, a tavalyi autó egyszerűen jobban működött, és egyelőre senki sem érti, pontosan miért.

Az idei Formula-1-es téli teszt és az első két versenyhétvége után a közvélemény a Red Bullt nevezte meg a Mercedes legnagyobb kihívójának, a csapat az ehhez passzoló teljesítménnyel a Magyar Nagydíjon azonban egyelőre nem tudott előállni. A pilótapárosból előkelőbb rajthelyet megszerző Max Verstappen szerint egyszerűen nem találják az autó egyensúlyát, így súlyos tizedeket hagynak minden egyes körben.

 ver-portre-20201



"Nem tudom, hogy mi a gond, de nyilvánvaló, hogy a tavalyi évhez képest valami nem stimmel. Akkor nagyon jó volt itt az egyensúlyunk. Az egész hétvége nehezen alakul, és ezt nehéz megérteni. Annyi mindent kipróbáltunk, és semmi sem működik, szóval csalódást keltő volt az időmérő edzés. Holnap megpróbálom a lehető legjobbat nyújtani, aztán meglátjuk, az mire lesz elég. Mindenesetre itt nehéz lesz előzni" - értékelte a hetedik helyről rajtoló holland, akinek legjobb köre 1,4 másodperccel maradt el Lewis Hamilton pole-pozíciós idejétől.

Verstappen tizenharmadik helyet megszerző csapattársa, Alex Albon számára nem egyetlen konkrét problémán úszott el a jó eredmény lehetősége. "Volt itt mindenből egy kicsi. Nem sikerült túl jól a köröm, amit megpróbáltam egy másikkal korrigálni, de itt több dologról is szó van. Ezt meg kell beszélni a csapattal, hogy legközelebb felkészültebbek legyünk" - idézte a Motorsport a pilótát, akivel kapcsolatban George Russell fogalmazott meg éles kritikát a Red Bull felé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: