DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull: Közelebb lehetünk a Hungaroringen

Bár Spielbergben elmaradtak a várakozásoktól a csapat, a Mercedes előnyét főképp az egyenesbeli tempójuknak tudják be, így a kanyargós magyar pályán jobban megszorongatnák a címvédő istállót.

A szezon kezdete előtt sokan arra számítottak – vagy abban bíztak –, hogy a Red Bull komoly kihívója lehet a Mercedesnek, ám a Red Bull Ringen futott két verseny alapján egyértelmű az Ezüst Nyilak fölénye: Max Verstappen is elismerte vasárnapi harmadik helye után, hogy túl lassúak ahhoz, hogy felvegyék a harcot a világbajnok istállóval.

verstappen-redbull-mercedes-spielberg-1



Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint a Mercedes spielbergi fölénye azonban főként az egyenesekben mutatott tempójuknak köszönhető: „Az egyenesbeli sebességük lenyűgöző” – idézi szavait a Motorsport.com. „A kanyarsebességben viszont nincs nagy különbség. Vannak kanyarok, ahol jobbak vagyunk, vannak, amelyekben nem vagyunk annyira jók. De az egyértelmű, hogy ezen a pályán elképesztő volt az egyenesbeli sebességük, szóval szépet léptek előre ezen a téren télen.”

Horner hozzátette: a Mercedest az is segítette az előző években egyik fő gyenge pontjuknak számító osztrák pályán, hogy vasárnap hűvös volt az idő, mivel korábban általában a hőségben szoktak jobban küszködni. Viszont épp az eltérő időjárás és a kanyargósabb nyomvonal miatt lehet, hogy a hétvégén a Hungaroringen jobban meg tudják majd szorongatni az Ezüst Nyilakat – legalábbis Paul Monaghan főmérnök szerint ez benne van a pakliban:

„A magyar pálya egészen más, nem igaz? Nyilván van rajta egy egyenes, és rengeteg kanyargós szakasz. A kanyarok sebessége is alacsonyabb, mint itt. Mind egyforma tempójúak. Emellett Magyarországon kevésbé befolyásolja a körülményeket a változó időjárás, mint az Alpokban. Plusz elég szeles szokott ott lenni az idő, így teljesen más kihívásokat jelent. Ki tudja, lehet, hogy jobbak leszünk ott? Összeszedjük magunkat, fejlesztünk az autón, amennyit tudunk, és megpróbáljuk versenyre késztetni és talán le is győzni őket.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: