DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Albon most is ugyanazt tenné Hamilton ellen

Nem érzi úgy, hogy bármit is meg kellene bánnia az F1-es Osztrák Nagydíjon bemutatott manővere után, és nem beszélt a Mercedes pilótájával a történtek után a Red Bull fiatal versenyzője.

A múlt vasárnapi évadnyitó Osztrák Nagydíj egyik vitatott manővere volt, amikor a hajrában Alexander Albon a külső íven próbált elmenni Lewis Hamilton mellett, kihasználva a frissebb és lágyabb abroncsok jelentette előnyt, a két autó azonban összeért, a Red Bull pedig a sóderágyban kötött ki. Hamiltont a történtekért öt másodperces büntetéssel sújtották: egyesek szerint súlyosabb szankciót kellett volna kiróni rá, mások viszont úgy vélték, versenybaleset volt, ami történt.

albon-hamilton-redbull-spielberg-1



A Stájer GP előtti sajtótájékoztatón természetesen előkerült a téma, Albon pedig elmondta, hogy nem beszélt a történtek után a hatszoros világbajnokkal: „Nem beszéltünk utána, és hogy őszinte legyek, nem is nagyon lett volna mit mondanunk, mert történt, ami történt. Biztos vagyok benne, hogy Lewisnak nem állt szándékában koccanni, de nincs túl sok minden, amit erről beszélni lehetne, csak koncentrálunk egyből a második futamra” – idézi a brit-thai pilótát a Motorsport.com szakoldal.

Albon azt is elmagyarázta, miért próbálkozott ott és akkor, ahogy azt is hangsúlyozta, hogy újra belevágna a manőverbe: „Úgy gondolom, hogy a kanyar jellegéből adódóan nem feltétlenül ott van a kanyar kijárati pontja, mint ahogy tűnik. Van egy bizonyos kameraszög, amely alapján az emberek azt mondják, van még egy autóhossznyi rész, de nem ott van a kanyarkijárati pont, hanem sokkal később, mivel elég hosszú kanyar a 4-es. Szóval hacsak nem megyek ki a pálya szélére és fordulok be ismét, ez az egyetlen módja annak, hogy elég helyet hagyjak magamnak.”

„100 százalék, hogy ugyanezt csinálnám újra, mert szerintem ezt kell csinálni. Nem várakozhatsz, különösen akkor, ha gumielőnyben vagy, hiszen nyilván tudtuk, hogy tempóelőnyünk van, és csak idő kérdése volt, amíg a keményebb gumik is felmelegednek. Szóval részemről én nem bánok semmit.”

A Red Bull-os hozzátette: annak ellenére is elégedett Hamilton öt másodperces büntetésével, hogy az ütközéssel gyakorlatilag tönkretette a futamát, elvégre más hasonló helyzetekben is ugyanilyen mértékű szankcióval sújtották a vétkes pilótát.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: