Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. november 30. hétfő
F1

Amiért szétszednék Verstappent, elnézik Hamiltonnak?

Ha az Osztrák Nagydíjon Albon vagy Verstappen üti ki Hamiltont, jóval nagyobb lenne az eset visszhangja: az elvesztett győzelmi esély miatt továbbra is bánkódó Christian Horner szerint egy hatszoros világbajnokkal engedékenyebb a nyilvánosság.

Kettős kiesést sirat a Red Bull a szezont nyitó Osztrák Nagydíj után: a hazai pályán Max Verstappent a futam elején elveszítették műszaki hiba miatt, Alexander Albon pedig egy véleményes ütközés áldozata lett Lewis Hamiltonnal a második helyért vívott harcban.

„A verseny után, vasárnap este vacsoránál láttam, hogyan fáj Alexnek az eredmény, de mikor hétfőn újra találkoztunk, már emelt fővel járt és várta a következő hétvégét. Kegyetlenül elvették tőle a dobogót, lehet, hogy a győzelmet. Bezsákolhattuk volna. A gumink körönként nagyjából 1,2 másodperccel gyorsabb volt, mint a Mercedes tempója a futamnak abban a szakaszában. Alex tudta, hogy gondjaik lesznek a viseltes abroncsok felmelegítésével, ezért gyorsan kellett Lewist elintéznie” – olvasható Horner rovatában a Red Bull hivatalos oldalán.„Végrehajtotta az előzést, a külső ívet választotta és a kanyar közepén már Lewis előtt is volt. Azután összeértek, Alex pedig a kavicsban találta magát. Később feladta a futamot, de ez az incidens nagyon frusztrál minket hazai versenyünkön, ahol jó esélyünk volt rá, hogy zsinórban a harmadik évben is győzzünk.”

Az Albonnal hasonló körülmények között már másodszor – a tavalyi Brazil Nagydíj után – ütköző Hamiltont öt másodperces időbüntetéssel sújtották, ami azzal járt, hogy a pályán elért második pozíció helyett csak negyedikként értékelték. Horner azonban úgy véli, a nyilvánosságtól a vétkes csak szolid bírálatot kapott.

„Lewist megbüntették, de biztos vagyok benne, hogy ha a szerepek fordítva lettek volna, akkor rengeteg kritika érkezne a médiától, amit Max is megtapasztalt a múltban. Egy hatszoros világbajnoknak azonban, gyanítom, néha elnézik az ilyen tévedéseket…” – írta Horner, nem rejtve véka alá véleményét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?