DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Amiért szétszednék Verstappent, elnézik Hamiltonnak?

Ha az Osztrák Nagydíjon Albon vagy Verstappen üti ki Hamiltont, jóval nagyobb lenne az eset visszhangja: az elvesztett győzelmi esély miatt továbbra is bánkódó Christian Horner szerint egy hatszoros világbajnokkal engedékenyebb a nyilvánosság.

Kettős kiesést sirat a Red Bull a szezont nyitó Osztrák Nagydíj után: a hazai pályán Max Verstappent a futam elején elveszítették műszaki hiba miatt, Alexander Albon pedig egy véleményes ütközés áldozata lett Lewis Hamiltonnal a második helyért vívott harcban.

„A verseny után, vasárnap este vacsoránál láttam, hogyan fáj Alexnek az eredmény, de mikor hétfőn újra találkoztunk, már emelt fővel járt és várta a következő hétvégét. Kegyetlenül elvették tőle a dobogót, lehet, hogy a győzelmet. Bezsákolhattuk volna. A gumink körönként nagyjából 1,2 másodperccel gyorsabb volt, mint a Mercedes tempója a futamnak abban a szakaszában. Alex tudta, hogy gondjaik lesznek a viseltes abroncsok felmelegítésével, ezért gyorsan kellett Lewist elintéznie” – olvasható Horner rovatában a Red Bull hivatalos oldalán.



„Végrehajtotta az előzést, a külső ívet választotta és a kanyar közepén már Lewis előtt is volt. Azután összeértek, Alex pedig a kavicsban találta magát. Később feladta a futamot, de ez az incidens nagyon frusztrál minket hazai versenyünkön, ahol jó esélyünk volt rá, hogy zsinórban a harmadik évben is győzzünk.”

Az Albonnal hasonló körülmények között már másodszor – a tavalyi Brazil Nagydíj után – ütköző Hamiltont öt másodperces időbüntetéssel sújtották, ami azzal járt, hogy a pályán elért második pozíció helyett csak negyedikként értékelték. Horner azonban úgy véli, a nyilvánosságtól a vétkes csak szolid bírálatot kapott.

„Lewist megbüntették, de biztos vagyok benne, hogy ha a szerepek fordítva lettek volna, akkor rengeteg kritika érkezne a médiától, amit Max is megtapasztalt a múltban. Egy hatszoros világbajnoknak azonban, gyanítom, néha elnézik az ilyen tévedéseket…” – írta Horner, nem rejtve véka alá véleményét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: