DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Horner: Az FIA nem nézte meg a felvételt

Lewis Hamilton szombati büntetéséről van szó - Christian Horner szerint a közösségi médiában akadtak rá a felvételre, amelyről az FIA azt mondta, hogy nem látta az eredeti döntéshozáskor.

A hétvégi Osztrák Nagydíj egyik érdekes története volt az, ahogy Lewis Hamiltont megbüntették az időmérőt követően - elsőre nem látták egyértelműen szabálytalannak a döntéshozók, a Red Bull fellebbezése után viszont megváltoztatták az álláspontjukat. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mi változott meg szombatról vasárnapra ebben az ügyben és erre Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke sem tudott egyértelmű magyarázatot adni.

horesz



"A közösségi médiában láttunk egy felvételt, egy más szögből rögzített videót, amit a 360 fokos kamera készített. Ez elég nyilvánvalóan megmutatta, hogy ott volt a sárga jelzés, amin áthajtott és nagyon hasonlónak tűnt az eset a tavalyi Mexikói Nagydíjhoz, amikor Max Verstappent megbüntették a sárga jelzés figyelmen kívül hagyása miatt. Így megkértük az FIA-t, hogy nézze meg még egyszer, erre pedig azt mondták, hogy ők ezt a felvételt még nem látták" - idézi Horner szavait a Motorsport.

"Szóval valamilyen okból nekik nem volt hozzáférésük ehhez a videóhoz, vagy csak nem nézték meg. Azonban amikor látták és átértékelték a helyzetet, szerintem elég világos döntés lett ez számukra" - tette hozzá a csapatfőnök. Az persze továbbra is érdekes kérdés, hogy ha egy felvétel annyira nyilvános, hogy kikerül a közösségi médiába, akkor az ilyen (jelentős) eseteknél miért nem nézik meg döntéshozás előtt...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: