DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Williams: Újra versenyképesek vagyunk!

Az első időmérő edzés után joggal merülhet fel a kérdés: visszatért a Williams? A patinás múltú csapat végre fel tudta venni a harcot a középmezőny végével, mindkét Alfa Romeót megelőzték.

„Több ez, mint feltámadás” – ugorhat be minden sportszerető ember fülébe Knézy Jenő elhíresült mondata, a Williams formajavulását látván. A grove-i istálló 2018-ban hét, tavaly pedig mindössze egyetlen pontot tudott összekaparni, s bár a pontszerzéstől még most is igencsak messze állnak, bizakodásra ad okot, hogy George Russell mindkét Alfa Romeót maga mögé tudta utasítani.

A brit versenyző arra panaszkodott, hogy nem sikerült igazán jó szélárnyékot fognia a kvalifikáción, így akár még a Q2-t is elérhette volna: „A mai nap minden várakozásomat felülmúlta. Tudtam, hogy sikerült előrébb lépnünk, de arra nem gondoltunk, hogy ebben a pozícióban zárunk.”

Russell reményt adott a Williamsnek


„Sajnálatos módon nem tudtam szélárnyékba kerülni a Q1 végén, amivel nagyjából két tizedet is veszíthettünk, de mindenesetre egy nagyszerűen sikerült körről beszélünk. Hatalmas lépést tettünk előre, és amióta én a csapatnál vagyok, a nyers tempó tekintetében most voltunk a legközelebb a többiekhez. A csapat nagyszerű munkát végzett, mindent megtettek, hogy a legtöbbet hozhassam ki az autóból, így kíváncsian várom, mit hoz a verseny.”

Csapattársa, élete első F1-es időmérőjét teljesítő Nicholas Latifi ugyan az utolsó helyen zárt, de azok után, hogy a harmadik szabadedzésen összetörte az autóját, az ő hátránya sem mondható tetemesnek.

„Elégedett vagyok életem első kvalifikációjával, főleg a körülményeket tekintve. Buta hibát vétettem a harmadik szabadedzésen, amivel megfosztottam magamat attól a lehetőségtől, hogy minél több tapasztalatot szerezhessek. Az autó tempójával viszont elégedett vagyok, bennem is maradt még néhány tized. Innen kell nekivágnunk a vasárnapi versenynek és reménykednünk kell a legjobbakban.”

Dave Robson, a Williams teljesítményért felelős vezetője is rendkívül elégedett volt a látottakkal és egyetlen mondatban foglalta össze, mit is jelent ez a Williams számára: „Jó, hogy végre újból a pályán lehetünk, és még jobb, hogy ezt egy versenyképes autóval tehetjük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: