DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Norris: Álmunkban sem gondoltuk, hogy a Racing Point előtt leszünk

Bár előzetesen nem gondolta volna a negyedik helyet megszerző Lando Norris, hogy megelőzheti a Racing Pointokat, végül csak a két Mercedes és Max Verstappen tudott gyorsabb időt futni nála.

Az egész F1-es közösség megemelheti a kalapját Lando Norris előtt, aki amellett, hogy legyőzte jövőre a Ferrarihoz szerződő csapattársát, Carlos Sainzot - aki csupán nyolcadik lett -, még a két Racing Pointot is maga mögé utasította a szezon első kvalifikációján.

„Nyilvánvaló, hogy a csapatot extra lelkesedéssel tölti fel az a tény, hogy megelőztük a Racing Pointokat, de az igazság az, hogy megvoltak már a hétvége előtt is a saját elképzeléseink azt illetően, hogy hol szeretnénk állni. A Racing Pointok már Barcelonában és most is elképesztő gyorsnak tűntek, így arra nem igazán gondoltunk, hogy megelőzhetjük őket, vagy akár csak a közelükbe férkőzzünk.”



„Aztán a Q3-ban, alacsony üzemanyagszint mellett az autó magához tért, sokkal jobban tudtam kezelni. Tavaly jól ment nekünk ezen a pályán, így arra számítunk, hogy ez idén sem lesz másképp, én pedig személy szerint megbízom az autóban” – mondta Norris a Sky Sports kamerái előtt.

Jenson Button ezután arról érdeklődött a fiatal pilótánál, hogy szerinte ezt az eredményt át tudják-e menteni vasárnapra, a versenyre: „Pénteken sokkal gyorsabbak voltak nálunk, de minden tőlem telhetőt megteszek majd ezt illetően. Ugyanakkor látni kell, hogy rengeteg autó van mögöttünk, többek közt a két Ferrari, akiknek a versenytempója nem tűnt rossznak.”

„De visszatérve a Racing Pointra, jó autójuk van, szerintem a gumikkal is jobban bánnak, mint mi. Mindent egybevetve, ha holnap is előttük tudok maradni, akkor nagyon boldog leszek. Nagyszerű volt viszont azt látni, mennyire szoros a középmezőny. A Q1-ben például századok, maximum egy-két tizedmásodperc volt a legtöbb versenyző közt. Jelenleg elégedett vagyok, de a verseny már más történet lesz” – mondta Norris, aki ezt követően a tőle megszokott humoros stílusban elemezte ki gyorskörét a szakértőkkel, és megállapította, hogy tökéletesen csinált mindent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: