DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc: 99 %, hogy szenvedni fogunk

A Ferrari versenyzői is gyengélkedésre számítanak az osztrák futamokon. Leclerc arról beszélt, a csapat már majdnem teljesen elengedte Spielberget, Vettel szerint a szezon egészét nézve még van remény.

A Ferrari már azelőtt lemondott a szezont nyitó két osztrák versenyről, hogy a csapat megérkezett volna Spielbergbe: Mattia Binotto csapatfőnök elmondta, az SF1000 átfogó fejlesztési csomagja késik, csak a Magyar Nagydíjon fog bemutatkozni. A Red Bull Ringen ezért kénytelenek a teszteken használt aerodinamikai specifikációval szerepelni, amelyről bebizonyosodott, hogy tévút: az első két fordulón így csak a lepattanóban reménykedhetnek. A csütörtöki médianapon a két versenyző is temette az esélyeket.



„Egyértelmű, hogy nem ott álltunk a tesztek után, ahol akartunk. Úgy vélem, kihívást jelentő szezon lesz ez számunkra, egyértelműen nem lesz könnyű” – mondta a The Race kérdésére Charles Leclerc. „Továbbra is bennünk van még egy kérdőjel, meg kell várnunk az időmérőt, hogy teljes biztossággal kimondhassuk, de ennek ellenére már 99 %-ban bizonyosak vagyunk benne, hogy jobban fogunk szenvedni, mint a tavalyi évben. Budapestet megcélozva új útra léptünk, de arra már nem volt időnk, hogy ide is elhozzuk a fejlesztéseket.”

Csapattársa, Sebastian Vettel – akinek legérdekesebb nyilatkozata Spielbergben az volt, miszerint a szerződésajánlatig sem jutott el a Ferrarival 2021-et illetően – arról beszélt, hogy a kijárási tilalmak és F1 kötelező leállása alaposan megkötötték a Ferrari kezét.

„A gyárban mindenki teljes gázzal azon van, hogy minden a lehető leghamarabb a pályára érkezzen. Jelenleg úgy tűnik, a frissítés Magyarországra készül el, itt még nem. Érdekes lesz megnézni, hol állunk, válaszokat kapni, és aztán onnan elindulni. Jelenleg még az is ismeretlen, milyen hosszú lesz a szezon, most még csak nyolc verseny van betervezve. Meg lesz tartva mind a nyolc, mennyi lesz még? Sok az ismeretlen. Ettől függetlenül a legjobbra kell törekednünk, és minden újdonságot a lehető leghamarabb az autóra vinni. Magyarország két hét múlva már itt is lesz. A gyár újranyitása óta nagyon feszes időbeosztáson vagyunk” – mondta a Scuderiánál búcsúszezonját teljesítő Vettel.

A német hozzátette, a bevallottan gyenge kezdés nem jelenti azt, hogy a teljes szezonról lemondtak volna: „Ez a szezon még előttünk áll. Mivel ilyen furcsa év lesz, úgy gondolom, lehetetlen megmondani, mire lehet számítani tőlünk. Túl korai lenne mindent leírni” – mondta a négyszeres bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: