DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Horner és Wolff: Red Bull–Mercedes párharc kell az F1-nek

Christian Horner arról beszél, 2013 óta nem kezdtek meg ilyen felkészülten egy szezont, Toto Wolff emlékeztet, a Red Bull már tavaly is nagyon közel volt hozzájuk: nagy összecsapást várnak istállóik között.

Az Osztrák Nagydíj két szabadedzése közi szünetben, a csapatfőnökök online sajtótékoztatóján újra téma volt a Red Bull csapatfőnökének néhány nappal ezelőtti kijelentése: Christian Horner a hazai versenyhétvégét megelőzően arról beszélt, 2013 óta várhatóan ez lesz a csapat legerősebb szezonja. Újságírói kérdésre kifejtette, miért gondolja így:

„Mióta a hibrid formulát 2014-ben bevezették, egyértelműen ez volt a legjobb előszezonunk. Mint tudjuk, ez a Hondával való kapcsolatunk második éve, tavaly pedig nagyszerűen indítottunk három futamgyőzelemmel. Erre a lendületre építünk, és úgy tűnik, a motorral is egyre jobban összeforrunk. Úgy néz ki, ebben az évben felkészültebbek vagyunk, mint bármikor korábban a hibrid korszakban, azaz utoljára 2013-ban álltunk ennyire jól” – mondta Horner a sajtótájékoztatón, amelyhez csak az állandó akkreditációval rendelkező lapok kaptak hozzáférést, köztük a Formula.hu.



„Stabil lábakon vágunk neki az új szezonnak, ez az oka az optimizmusunknak. Más lesz ez az év, mivel még a naptárt sem ismerjük, azt sem, hol fogunk versenyezni a szezon második részében. Bele kell állnunk az ütésekbe, de úgy tűnik, jó helyzetben vagyunk. Örülünk, hogy újra versenyezhetünk” – folytatta Horner.

A csapatvezető egyszerre érez bizakodást és bizonytalanságot, hiszen a 2020-as egy rendhagyó szezon, amelyről jelen pillanatban azt sem tudni, hány versenyből fog állni.

„Úgy gondolom, a Mercedest minden körülmények között nehéz legyőzni, tekintve az elmúlt hat évüket. Az ideit mi inkább egy 18 hónapos szezonnak tekintjük. A 2020-as évad helyzete bizarr, hiszen úgy ülünk itt, hogy nem tudjuk, nyolc vagy 18 versenyünk lesz. Emellett az autónk jelentős részét át kell vinnünk a következő szezonra, az aerodinamikai fejlesztési irányt jövőre is folytatnunk kell. Ezért fontos, hogy az idei autónk erős alappal rendelkezzen, hiszen nemcsak erre a szezonra, hanem a következőre is kihat.”

„A tavalyi év végén néhány pályán már közel voltunk a Mercedeshez, Mexikóban és Brazíliában például. Remélem, hogy továbbra is tudunk nyomást gyakorolni rájuk, és nem lesz könnyű a dolguk idén, más lesz nekik ebben a szezonban. A sportnak is jót tenne a versengés és rivalizálás, a Formula-1-nek nagyon nagy szüksége lenne már rá” – tért ki a Mercedes legyőzésének esélyeire.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Toto Wolffnak is feltették a kérdést, komolyan számol-e a Red Bull – a tavalyi konstruktőri harmadik helyezett – fenyegetésével:

„A Red Bull már tavaly is közel volt, csak kissé hullámzott a teljesítményük. Némelyik versenyen nálunk is versenyképesebbek voltak. Alex Albon szintén komfortosabban érzi már magát az autójában, mi pedig őt és Maxot is nagyon nagyra becsüljük, tudjuk, milyen potenciál van bennük. Emiatt nagyon is úgy gondolom, a Red Bull meg fog dolgoztatni minket a pénzünkért és vice versa. Épp ez az, amire az F1-nek is szüksége van” – hangsúlyozta ő is, hogy a csapatok közti, világbajnoki címért vívott párharc jót tenne a sport megítélésének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: