DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton fenntartásokkal kezeli a fölényüket

Hiába húzták be mindkét osztrák szabadedzést meggyőző előnnyel a Mercedesek, a hatszoros F1-es világbajnok és finn csapattársa, Valtteri Bottas is óvatosak az esélyekkel kapcsolatban.

A Mercedes fölényét hozta az évadnyitó Osztrák Nagydíj pénteki napja: mindkét szabadedzésen Lewis Hamilton és Valtteri Bottas végzett az első két helyen, előnyük ráadásul több tized volt az üldözőkkel szemben, miközben a Red Bullok és a Ferrarik egyáltalán nem voltak meggyőzőek – igaz, előbbinél Max Verstappent saját bevallása szerint sérült szárny hátráltatta. Hamilton így értékelte a járvány utáni visszatérés első napját:

M232751



„Nagyszerű érzés volt visszaülni az autóba. Hosszú idő telt el, szóval jó volt újra érezni az autót február után, elég nagy a különbség ahhoz képest, amivel Silverstone-ban gyakoroltunk. Nem tudom, milyen formában voltam februárban, őszintén szólva tényleg nagyon rég volt már. Ami biztató, hogy jónak érződött ma az autó, összességében úgy tűnik, tavalyhoz képest fejlődött az autó, és ez pozitív.”

De vajon tényleg ekkora-e a fölényük, mint az eredményekből látszik? „Nehéz megmondani. Egyértelműen jónak tűnik a helyzet, de sosem lehet túl sok következtetést levonni az edzésekből, és ha megnézünk néhány csapatot, lehet, hogy letekert motormódban vagy több üzemanyaggal mentek vagy bármi. Szóval fenntartásokkal kezeljük a dolgot, igyekszünk javítani az autón este, hogy aztán holnap visszatérjünk.”

Bottas is visszafogott-optimistán nyilatkozott a pénteki nap végén: „Látjuk a fenyegetést. Még csak péntekről és szabadedzésekről van szó, és nem hiszem, hogy bármelyik csapat kiadta volna magából a teljes teljesítményét. Biztos vagyok benne, hogy holnap még lejjebb mennek a köridők, egyfelől a pálya, másfelől a csapatok és a pilóták jóvoltából, szóval korai még jósolgatni. De tény, hogy egyelőre nem rossz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: