DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Erősebb és megbízhatóbb motorral támad a Honda

A járvány okozta kötelező leállásokból némileg jobban jöhetett ki a japán gyártó a 2020-as, nagyon különleges szezon kezdetén. A Honda-vezér elismerte, márciushoz képest jócskán fejlesztettek az erőforráson.

112 nappal azután, hogy az ausztráliai gyűrűző balhé betett a Formula-1 szezonnyitó futamának, mégis elkezdődhetett ez a rendkívül furcsa évad. Emlékezzünk, már jelen volt a mezőny Melbourne-ben, ám az első szabadedzést megelőző alig néhány órával mindent lefújtak és a csapatok dolgavégezetlenül hazautaztak.

Az igazán nagy európai problémák csak ezután kezdődtek, de Ausztriában végre nekikezdhettek. Éppen azon a pályán indul útnak a 2020-as pontvadászat, ahol a visszatérése utáni első futamgyőzelmet megszerezte a Honda, Max Verstappennek köszönhetően. A Honda-vezér reméli, idén is sikerül legyőzniük a riválisokat, akik közül a Mercedes bivalyerősnek tűnik eddig.

„Nagyon szeretnénk annyi győzelmet szerezni, amennyit csak lehetséges és végig versenyben kívánunk maradni a bajnoki címért is. Ahogy az köztudott, nálunk is volt egy kötelező leállási idő, amikor fel kellett függesztenünk a fejlesztéseket, így gyökeres változásra ne számítson senki. Az erőforrás alapja ugyanaz, amit Barcelonában láthattunk” – nyilatkozta Toyoharu Tanabe, a Honda technikai igazgatója a Hondaracingf1.com oldalán.

„Az is igaz viszont, hogy több területen így is sikerült előrelépnünk. A megbízhatóság és a motorerő tekintetében is fejlődtünk a március óta eltelt időszakban, nagyon fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a két szegmens között. Egyelőre nem tudjuk, mennyire lesz hosszú a szezon, de úgy fest, nagyobb hangsúlyt fektethetünk a motorerőre” – tette hozzá a japán szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: