DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ocon örülne, ha Alonso lenne a csapattársa

A Renault francia pilótája remek viszonyt ápol a kétszeres F1-es világbajnokkal – de még a csapattól távozó Daniel Ricciardo is rá szavazna, ha választhatna Vettel és a spanyol közül.

A Formula-1 a hétvégén visszatér a versenypályákra, a koronavírus-járvány miatti karanténidőszak sem telt azonban hírek és fejlemények nélkül: Daniel Ricciardo például bejelentette, hogy mindössze két idény után elhagyja a Renault-t, s jövőre már a McLaren színeiben fog versenyezni. Az F1-be egy év kihagyás után visszatérő Esteban Ocon így új csapattársat fog kapni 2021-re: a franciák ülésével a saját fiatal neveléseik mellett szóba hozták már Fernando Alonsót, Valtteri Bottast és Sebastian Vettelt.

alonso-ocon-dppi



Az Osztrák Nagydíj rendhagyó módon, videós formában megtartott csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen csak az állandó akkreditációval rendelkező újságírók, mint a Formula.hu szerkesztője, Mészáros Sándor, vehettek részt, fel is tették Oconnak a kérdést, hogy egy fiatal titánt vagy esetleg valamelyik világbajnokot választaná maga mellé:

„A személyes választásomnak nincs köze ahhoz, amit a csapat majd tenni fog. Remek a kapcsolatom Fernandóval, az egyetlen alkalom, hogy sisakot cseréltem egy másik pilótával, vele történt. Amikor annak idején Michaellel [Schumacherrel – a szerk.] csatázott, az váltotta ki bennem a sport imádatát. Nem tudom, hogy csatlakozni fog-e hozzánk vagy sem, de egyértelmű, hogy nagyon örülnék, ha visszatérhetne.”

Ha már jelen volt, Ricciardónak is nekiszegezték a kérdést, aki szinten Alonsóra szavazna amiatt, mert Vettel oldalán már versenyzett annak idején a Red Bullnál: „Alonsót mondanám pusztán azért, mert vele kapcsolatban még nem tapasztaltam meg, milyen a csapattársának lenni. A csapattársak mindig jó viszonyítási pontok, emellett nagyban hozzájárulhatnak a képességeid fejlesztéséhez, mindig tanulhatsz tőlük valamit. Nem hiszem, hogy volt egyetlen tökéletes versenyző valaha is ebben a sportban. Mindig lehet fejlődni. Ezért mondanám Fernandót. Viszont Sebbel is csak 12 hónapot töltöttünk együtt, ami gyorsan elment, szóval azt sem ellenezném.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: