DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen nem tekint magára favoritként

Bár az előző két évben ő nyert a Red Bull Ringen, mégsem foglalkozik a zsinórban harmadik győzelemmel a Red Bull hollandja – pedig csapatfőnöke szerint jobb formában van, mint volt a karantén előtt.

A hétvégén három és fél hónap csúszás után végre elrajtol a 2020-as Formula-1-es szezon, amelynek első két futamát Spielbergben fogják rendezni. Sok szakértő úgy véli, ez esélyt adhat Max Verstappennek arra, hogy győzelmekkel indítsa az idényt, mivel az előző két évben egyaránt ő nyert a Red Bull Ringen. Amikor azonban felvetették a Red Bull pilótájának a triplázás, sőt a sorozatban elérhető négy sikert, így reagált:

verstappen-redbull-2020-1



„Jobban örülnék, ha megnyerném a bajnokságot!” – mondta Verstappen a Formula1.com hasábjain. „Nem igazán gondolok a zsinórban három győzelemre, a legfontosabb, hogy versenyképes legyen az autónk és a legjobb formánkat nyújtsuk. Sosem tekintettem magamra favoritként, mert ha megnézzük, még csak nem is ez a legjobb pályánk, de tavaly persze nagy volt a hőség. Jól tudtuk hűteni a motort. Szóval nem számítok könnyű győzelemre, a Mercedes ismét erős lesz. És ki tudja, hogy a Ferrari is az lesz-e, szóval nem, kemény csata lesz a győzelemért, de meg fogjuk próbálni.”

A holland szerint idén is Lewis Hamiltonék lesznek a fő esélyesek: „Továbbra is a Mercedest kell legyőzni, mivel már elég hosszú ideje ők a domináns csapat. Még mindig nagyon erősek, és nehéz lesz őket legyőzni, de sokat tanultunk csapatként a tavalyi évben, és tényleg úgy hiszem, hogy erősebbek lettünk. Volt néhány jó versenyünk a mostani idény előtt, szóval megpróbáljuk még tovább csökkenteni a távolságot, és remélhetőleg meg tudjuk nehezíteni a dolgukat. Szép kihívás lesz megpróbálni legyőzni őket… Az egyetlen, amit biztosan tudok, hogy mindent meg fogunk tenni érdekében, hogy harcolhassunk velük.”

Hasonlóképp gondolkodik a Red Bull-csapatfőnök Christian Horner is, aki bízik benne, hogy Verstappennel megszorongathatják a Mercedest 2020-ban: „Max két briliáns győzelmet aratott itt 2018-ban és 2019-ben, és úgy tűnik, remek formában kezdheti meg a szezont. Keményen dolgozott az állóképességi edzéseken, és talán még jobb formában is van, mint volt a karantén előtt. Max a versenyzésért él, és bárkit képes legyőzni a vb-címért, ha a megfelelő eszközöket biztosítjuk a számára ehhez. De ne feledjük, hogy a Mercedes érkezik meg favoritként a szezonkezdetre, hatszoros világbajnokok. Viszont úgy érezzük, és ezzel a hozzáállással is kezdjük meg az idényt, hogy jó esélyünk lehet megváltoztatni a fennálló status quót.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: