DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Őrületes lenne Mugello az idei autókkal!”

A kisebb kategóriákban szerzett tapasztalatai alapján igencsak izgatottá teszi Daniel Ricciardót, hogy idén akár a toszkán pályán és Portimaóban is összecsaphat az F1-es mezőny.

Bár hivatalosan még mindig nem jelentették be, a szaksajtó gyakorlatilag biztosra veszi, hogy a szeptember 6-ra kiírt monzai Olasz Nagydíj után Mugellóban fog folytatódni a Formula-1 koronavírus-járvány miatt átszabott 2020-as idénye. A toszkán pálya eddig még csak teszteknek adott otthont az F1-ben, azaz teljesen új helyszín lenne a naptárban, viszont már többen is lelkesen nyilatkoztak ennek kapcsán: a múlt héten ott tesztelő ferrarisok is közéjük tartoznak például.

mugello-ferrari-1



Most Daniel Ricciardo is csatlakozott ehhez a társasághoz, aki még 2007-ben, a Formula Renault Italyben töltött szezonja során versenyzett Mugellóban: „2007-ben versenyeztem először azon a pályán, és az volt a kedvencem a szezonban. Egyszerűen imádtam a lendületes, nagy tempójú kanyarokat, és úgy vélem, ez elképesztő lenne az F1-ben. Volt itt egy tesztünk talán 2012-ben az F1-gyel. Viszont ezek a mostani 2020-as autók őrületesek lennének ezen a pályán! Szóval igen, izgatottá tesz, hogy ez esetleg megvalósulhat” – idézi a renault-s szavait a Motorsport.com.

Mugello mellett Portimao beugrása is egyre esélyesebbnek tűnik, s Ricciardo a portugál pálya érkezésének is örülne: „Igazából elég jó emlékeim vannak Portimaóból. Ott nyertem meg az F3-as bajnokságot. Nagyon élveztem azt a pályát: vannak benne remek szintkülönbségek, és szintén lendületes kanyarok. Szóval egyáltalán nem lennék csalódott, hogy ezek közül bármelyik megvalósulna, inkább nagyon is izgatott lennék.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: