DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Mugello megérdemli, hogy F1-es nagydíjat rendezzen

Nyolc év után vezetett ismét autót az olasz pályán a német, aki nem győzte dicsérni a helyszínt. Fiatal ferraris csapattársa, Charles Leclerc ugyancsak el volt ragadtatva a mugellói aszfaltcsíktól.

Sok más csapathoz hasonlóan kedden a Ferrari is felébredt a koronavírus-járvány okozta kényszerálomból: a maranellói gyár birtokában lévő mugellói pályán gyakoroltak a két évvel ezelőtti, 2018-as Formula-1-es autójukkal. A helyszínválasztás érdekessége, hogy egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Mugello bekerül az átalakított versenynaptárba a jelenleg utolsó biztos pontként bejelentett monzai futam után – a toszkán pályát egy 2012-es tesztről már ismerő Sebastian Vettel szerint meg is érdemelné a lehetőséget a helyszín:

„Örültem, hogy visszaülhettem az autóba egy olyan szünet után, amely még a szokásos télinél is hosszabb volt” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok a Ferrari közleményében. „Annak is nagyon örültem, hogy végre láthattam a srácokat a csapatból. Nagyszerű érzés volt újra átélni ezeket az érzéseket az autóban, ráadásul mindezt egy ilyen látványos pályán. Tényleg úgy gondolom, Mugello megérdemli, hogy Formula-1-es nagydíjat rendezzen. Nyolc éve nem vezettem itt, szóval beletelt néhány körbe, mire hozzászoktam a pályához, utána viszont nagyon jól éreztem magam.”

Vettel csapattársa, Charles Leclerc is el volt ragadtatva Mugellótól: „Nagyszerű érzés volt visszatérni a valós versenypályára. Hiányzott. Bár eléggé elfoglalt voltam a hosszú szünet alatt a virtuális versenyekkel, már szükségem volt rá, hogy újra fizikailag is átéljem a sebesség érzetét. Az, hogy egy olyan látványos pályán vezethettem először újra F1-es autót, mint Mugello, még emlékezetesebbé teszi ezt a napot. Most már várjuk a szezont, s a jövő héttől komolyra fordulnak a dolgok.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: