DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc a naivitása révén győzte le Vettelt

Legalábbis Mark Webber szerint ez előnyt jelentett tavaly a Ferrari ifjú monacói tehetségének, akit a visszavonult ausztrál ex-F1-es több szempontból világklasszisnak tekint.

Charles Leclerc 2019-ben mindössze második idényét futotta a Formula-1-ben, s épp csak átigazolt a Ferrarihoz, ahol viszont rögtön győzelmek, időmérős teljesítmény és szerzett pontok terén is felülmúlta négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt. Mark Webber szerint viszont éppen a kevesebb rutin és emiatti kevesebb nyomás is szerepet játszhatott a monacói sikerében – minderről az F1 Nation podcastban beszélt:

leclerc-vettel-ferrari-2019-dppi



„Seb a Ferrari ezen vezetése alatt… mindent megtettek, amit tudtak, de szerintem szó szerint egyszerűen elfogyott körülötte a levegő. Nyilván megjött Charles, rögtön elképesztően gyors volt, tele energiával, étvággyal és naivitással. A naivitás nagyszerű dolog, mert egyszerűen csak nyomod neki, mivel nem tudsz semmi mást, miközben Sebastian azon dolgozott, hogy mozgásba lendüljenek a dolgok.”

Webber egyébként is remek véleménnyel van Leclerc-ről: „Leclerc abszolút világkasszis, nagyszerű a Formula-1 számára, egy jóképű kiskakas, aki briliánsan nyelvtudással bír. Jó a kameraérzékenysége is. Briliáns” – mondta el az ausztrál, aki egykori csapattársa, Vettel jövőjével kapcsolatban azt valószínűsíti, hogy a német 2021-ben kihagy egy évet.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: