Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 27. szerda
F1

Dupla portugál futam jöhet idén?

Helyi lapértesülések szerint elképzelhető, hogy az F1-es futamot eddig egyáltalán nem rendező Portimao rögtön két versennyel debütálhat a száguldó cirkusz járvány miatt átalakuló naptárában.

A Formula-1 a múlt héten tette közzé a koronavírus-járvány miatt később kezdődő szezon első nyolc fordulójának időpontjait és helyszíneit, a szeptember 6-i Olasz Nagydíjat követő folytatásról azonban egyelőre nincsenek konkrét információk. Azt viszont nemrég Ross Brawn is elismerte, hogy nem lehet kizárni, hogy további európai futamok kerülnek be a naptárba, sőt olyan helyszínek is szóba jöhetnek, amelyek eredetileg nem is szerepeltek a menetrendben – főleg azok után, hogy az Azerbajdzsáni, a Szingapúri és a Japán Nagydíjat is törölték.

portimao-f1-dppiA hírek eddig elsősorban Hockenheim, Mugello és Imola beugrásáról szóltak – a San Marinó-i Nagydíjak korábbi helyszíne épp nemrég újította meg a licencét –, portugál lapértesülések viszont egy újabb helyszínt dobtak be a kalapba, amely érintőlegesen már korábban is felmerült. Portimaóról van szó, amely 2008-ban nyitotta meg kapuit, s bár GP2-es futamnak adott már otthont, az F1-es mezőny eddig csak tesztelt a portugál pályán.

Az A BOLA portugál lap úgy tudja, hogy szeptember 27-én, egy mugellói forduló után rendezhetnék az 1996 óta első Portugál Nagydíjat a motorosok körében egyébként népszerű pályán, míg egy héttel később ugyanott Algarve Nagydíj néven (ebben a régióban fekszik a pálya) még egy versenyt futna a Formula-1-es mezőny – azaz állítólag rögtön duplán debütálhatna a helyszín.

Ha már duplák: nem Portimao az egyetlen pálya, amely kapcsán Spielberghez és Silverstone-hoz hasonlóan felmerült a két viadal gondolata. Állítólag Szocsi is nyitott lenne a két versenyre, míg Brawn szerint Bahreinben két külön nyomvonalon is futhatnának majd a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat megelőző hetekben.

FRISSÍTÉS: A portimaói pálya megerősítette, hogy komoly tárgyalásban állnak az F1 vezetésével, és úgy tudják, a csapatok szívesen utaznának Portugáliába versenyezni.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?