DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Még két csapat tesztel a szezonnyitó előtt

A Renault a Mercedeshez hasonlóan kétéves autóját veti be, az Egyesült Királyság vagy Franciaország helyett Ausztriában, a Red Bull Ringen tartott kétnapos tesztelésen.

A héten tesztelő Mercedeshez és a hónap során pályára lépő Ferrarihoz hasonlóan a Renault is két évvel ezelőtti F1-es autójával melegít a szezonkezdetre: ennél frissebb versenygéppel a szabályok nem engedik a tesztelést. Az RS.18-at június 16-án, jövő hét kedden Daniel Ricciardo, 17-én Esteban Ocon viszi pályára a Red Bull Ringen – jelentette be a csapat.

Külön érdekes a helyszínválasztás, hiszen a Renault számára kézenfekvőbbnek tűnne Silverstone-ban vagy a Paul Ricardon tesztelni, hiszen a csapat székhelye Nagy-Britanniában, a motorközpont pedig Franciaországban található. Az Autosport azonban rámutat, hogy mindkét országban 14 napos karanténszabály van érvényben a külföldről beutazókra, ami Silverstone esetében akadályozta volna a motorszakemberek érkezését, és fordítva is igaz, egy Le Castellet-i tesztet ugyancsak ellehetetlenített volna. Ausztriában nincsen ilyen korlátozás, ráadásul a Red Bull Ringen tartják a szezon első két versenyét.

 



A szezont megelőző bemelegítő tesztelés másik módja, hogy a csapat egy filmforgatási napot használ fel: ennek előnye, hogy hogy alkalmazható az idei versenygép, hátránya, hogy a távot 100 kilométerben limitálják és versenyabroncs sem engedélyezett. Az Alpha Tauri ezt a megoldást választja: a Motorsport.com információi szerint az istálló június 24-én tesztel Imolában, amely pálya beugróként nagydíjat is rendezhet idén. A Racing Point korábban jelezte, hogy június 17-én ugyancsak aktuális versenygépével köröz Silverstone-ban.

A júliusi Osztrák Nagydíjat megelőzően tehát négy csapat tesztelni fog: a Ferrari, a Renault, az Alpha Tauri és a Racing Point. Biztosan nem melegít be viszont a McLaren, szintén abból kifolyólag, hogy a csapat székhelye Angliában található, a motorszállító viszont a Renault, valamint a Red Bull, amelynek 2018-as autóját még Renault-erőforrás hajtotta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: