DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas elsőként újra autóban: Sokat tanultunk a nap folyamán

Privát tesztet tart Silverstone-ban a Mercedes. A W09-et kedden vezető Valtteri Bottas elmondta, számos új egészségvédelmi szabályt gyakoroltak be, melyeket be kell majd tartani a szezonkezdet során.

A Mercedes az első Formula-1-es csapat, amely pályára gurult az előszezon óta: a gárda 2018-as autóját, a W09-et kedden Valtteri Bottas vezette Silverstone-ban, akit szerdán Lewis Hamilton vált. A csapatvezető, Toto Wolff ugyancsak részt vett az eseményen.

A kétnapos teszt célja formálisan az új járványügyi protokollok gyakorlása, melyek júliustól a nagydíjakon lesznek érvényben: a személyzet minden tagja maszkot viselt, de még egy plexi arcvédő is feltűnik a képeken, melyet az autóba már beszálló versenyző közelében viseltek. Az istálló részéről ugyancsak kiemelték, koronavírustesztet végeztek minden csapattagon, aki jelen volt Silverstone-ban, a vizsgálat pedig az összes esetben negatív eredménnyel zárult.



„Úgy gondolom, a mai nap nagyon hasznos volt a csapat számára” – olvasható az Autosporton Bottas rövid nyilatkozata a tesztről. „Mint tudjuk, mindenki hosszú ideig távol maradt a versenyzés és a garázs környezetétől, valamint sok új szabálynak kell megfelelni, elővigyázatosnak kell lenni, sok mindenre figyelni kell az egészség megóvása miatt. Jó gyakorlás volt ennek érdekében.”

„Azt hiszem, sokat tanultunk a nap folyamán arról, hogyan legyünk hatékonyabbak, és miképpen gondoskodjunk arról, hogy mindenki biztonságban legyen, ha versenyezni kezdünk. Én imádtam, hogy újra az autóban lehettem. Már alig várom Ausztriát, ahol nagyon rövid időn belül újra versenyezhetek” ­– beszélt a finn a július 3-5-i spielbergi szezonnyitóról, amelyig kevesebb mint egy hónap maradt hátra.

Jelen állás szerint az egyetlen másik csapat, amely hasonló teszttel, kétéves autóval melegít be a szezonra, a Ferrari lesz Fioranóban. A gyakorlás időpontja még nem ismert.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: